'Igre gladi' dobile izložbu u New Yorku, izloženo je stotine kostima, predmeta i fotografija

Izložbom su douševljene i glavne fimske zvijezde poput Jennifer Lawrence

NEW YORK, NY - JULY 01: A general view of atmosphere at The Hunger Games The Exhibition - Opening Day at Discovery Times Square on July 1, 2015 in New York City.   D Dipasupil/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Za glumce Jennifer Lawrence, Josha Hutchersona i Willow Shields, zvijezde uspješnog serijala “Igre gladi” posjet izložbi o svijetu opisanom u filmu bio je kao hodanje stazom sjećanja, javljaju u subotu mediji.

Sa stotinama kostima, predmeta, fotografija i interaktivnih displeja, izložba posvećena serijalu o distopijskoj, postapokaliptičnoj naciji Panema, opisanoj u filmovima, otvorena je u srijedu u Njujorku u Disneyevu muzeju na Times Squareu.

“Bilo je puno emocija. Nisam to očekivala”, rekla je 24-godišnja Lawrence, glavna junakinja filma. “Ima tu puno stvari koje bih sebi sačuvala”, dodala je glumica koja u filmu utjelovljuje prkosnu tinejdžericu Katniss Everdeen.

Na izložbi ima sedam galerija koje prate putovanja glavne junakinje od njezinih početaka u Okrugu12, pa do trenutka kada je postala Šojka rugalica – simbol nade i slobode u borbi protiv represivne vlasti. Izložba će biti otvorena do 3. siječnja 2016. godine, a onda se seli u San Francisco.