Irena Žilić objavila je novi spot i potvrdila zašto je jedna od najboljih kantautorica nove generacije

Krajem prošle godine izdala je svoj prvi album i oduševila publiku i kritiku

FOTO: Facebook

Irena Žilić pripadnica je novog vala akustičnih kantautorica koji se pojavio u posljednjih nekoliko godina i u koje ubrajamo Saru Renar, Ninu Romić, Queen of Sabe, Lovely Quinces i druge.

Irena je mlada Zagrepčanka koja se glazbom počela baviti prije desetak godina svirajući gitaru, no tad je to bio samo usputni hobi. Tek u posljednjih par godina je glazba postala njezina fiksacija i počela je producirati vlastiti materijal. U svojim pjesmama balasnira između akustičnog popa, indie folka i bluesa. Njezin vokal je vrlo ekspresivan, a tekstovi puni emocija.

Svoj prvi EP “Days of innocence” objavila je krajem 2012. Na njemu su bile 4 pjesme i on je u kratkom vremenu prikupio uglavnom pozitivna mišljenja kritičara i publike. Krajem rujna prošle godine izdala je svoj debitantski album “Travelling”, koji je zauzeo visoka mjesta u odabiru najboljih albuma u 2014. i kojega mnogi opisuju kao uspješan spoj utjecaja kao što su Norah Jones, Amy MacDonald, Laura Marling i Florence and the Machine.

Irena je upravo objavila i svoj prvi spot u karijeri. Riječ je spotu za pjesmu “Cricket and Mouse”, drugom singlu s albuma “Travelling”. Režiju spota je odradio Filip Filković – Philatz, Telegramov stalni suradnik koji režira i naše videoserijale “Infiltracija” i “Šumski kuhar”.