Ismijavanje Shia LaBeoufa je upravo podignuto na novu razinu. James Franco je snimio genijalnu parodiju

Franco je potrgao internet svojim oponašanjem uznemirenog glumca

FOTO: YouTube

Shia LaBeouf u posljednje vrijeme podiže sve više prašine svojim, u najmanju ruku, čudnim umjetničkim projektima koji nisu nužno vezani uz filmove na kojima radi. Prisjetimo se samo, primjerice, njegova prošlogodišnje performansa s dodjele Zlatnog medvjeda. Tom je prilikom na glavu navukao škarniclu na kojoj je stajao natpis “Nisam više poznat”. U međuvremenu je njegovo ponašanje eskaliralo do tolike mjere da je postao omiljenim predmetom sprdnje širom svijeta, iako je donedavno slovio kao jedan od najperspektivnijih mladih dramskih umjetnika.

Shia je nedavno pristao sudjelovati u diplomskim projektima studenata jedne poznate umjetničke akdemije (Central Saint Martin). Ono što je on, uz još dva umjetnika, od njih tražio jest da napišu što žele da on izvodi pred zelenim platnom koje će oni tad naknadno moći popuniti prema vlastitom nahođenju kako bi finalizirali taj projekt umjetničke suradnje.

Naravno da su sami radovi izrazito avangardne naravi, a mogli bismo biti zločesti i otići i čak i mnogo dalje u tom ljepnjenju etiketa. No, jedan je od njih ipak bio nešto umjetničkiji ili čudniji, ako baš želite, od drugih. U njemu se Shia neko vrijeme u kameru dere “Just do it!”. I ne, nije govorio o Nikeu već se radilo o inspirativnom govoru koji je trebao nadahnuti realizaciju snova mladih ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=nuHfVn_cfHU

I onda je sve eskaliralo

Kad vas čak i pater familias svih suvremenih apsolutnih umjetnika počne ismijavati zbog umjetničkog rada, ili onoga koji netko sebi tako voli tumačiti, onda znate da ste gadno zaglibili. Upravo se to dogodilo našem glumcu s početka priče koji se nalazi sve bliže prisilnoj hospitalizaciji.

James Franco posvetio je Shii LaBeoufu jedan od svojih popularnih klipića u kojem obično ismijava glupost popularne kulture. On je radnju preselio u toalet, a riječi je neznatno izmijenio zamijenivši do s poo. Imate li doma dijete koje uporno odbija kahlicu, pokažite mu ovo. Zasigurno će James uspjeti u onome u čemu je Shia podbacio – inspirirat će nekoga da ostvari snove, makar vaše.

https://www.youtube.com/watch?v=-VBY8tuJNeg