Izašao je trailer za The Post, film u kojem prvi puta surađuju oskarovci Hanks, Spielberg i Meryl Streep

Film prati novinare Washington Posta koji otkrivaju tajne američkog rata u Vijetnamu

Upravo je objavljen prvi trailer za novi film Stevena Spielberga The Post. Već i prije premijere, koja je najavljena za 12. siječnja 2018., film je izazvao interes obzirom da po prvi puta surađuju Oscarom nagrađene face Hollywooda Tom Hanks, Meryl Streep i Steven Spielberg.

Film prati Kay Graham (Meryl Streep), prvu ženu koja je vodila jedne od najutjecajnijih američkih novina The Washington Post.

Partner joj je Tom Hanks koji glumi glavnog urednika Bena Bradleeja u njihovom zajedničkom naporu da objave tzv. Pentagon Papers, niz tajnih dokumenata koji otkrivaju prljave tajne američkog angažmana u Vijetnamskom ratu i prije njega, te zataškane ilegalne vojne akcije na području Laosa i Kambodže.

Pentagon Papers

Katherine Kay Graham je vodila The Washington Post više od dva desetljeća. U tom periodu je nadgledala praćenje jednog od najbitnijih događaja moderne američke povijesti, poznati Watergate skandal nakon kojeg je tadašnji predsjednik Nixon podnio ostavku. Osvojila je Pulitzerovu nagradu 1998. za svoje memoare Personal History.

Scenarij za The Post napisala je Liz Hannah kojoj je ovo prvi holivudski angažman, a pomogao joj je Josh Singer, iskusni scenarist serija poput Lie To Me, Fringe, te West Wing. Premijera filma najavljena je za 12. siječnja 2018.