Izašao trailer za 'Pamtim samo sretne dane', novi film Nevija Marasovića s gomilom super glumaca

Ovo je posljednja filmska uloga koju je čuveni Radko Polič snimio prije smrti u rujnu prošle godine

Objavljen je prvi trailer za ‘Pamtim samo sretne dane’, novi film redatelja Nevija Marasovića, koji će ove godine premijerno biti prikazan na Pulskom filmskom festivalu. Marasović je u ovoj drami okupio izuzetno snažnu glumačku postavu, na čelu s pokojnim Radkom Poličem u glavnoj ulozi.

Film prati umornog starca (Polič) koji sjedi u restoranu i promatra goste u životnim situacijama, koji ustvari predstavljaju njegovu obitelji i njega u presudnim životnim situacijama. Starac je prisiljen te događaje gledati objektivno, sa strane, kao sudac i porota vlastitog tragičnog života punog žaljenja, gorčine i krivih odluka.

U svakoj situaciji njegov život kroz desetljeća predstavlja druga glumačka ekipa. Osim Poliča, u ‘Pamtim samo sretne dane’ igraju Zlatko Burić, Alma Prica, Nina Violić, Goran Grgić, Jelena Miholjević, Leon Lučev, Živko Anočić, Tara Thaller, Goran Bogdan, Leona Paraminski, Tihana Lazović Trifunović, Zdenko Jelčić, Janko Popović Volarić i mnogi drugi.

Posljednja uloga čuvenog Poliča

Legendarni slovenski glumac Radko Polič preminuo je u rujnu prošle godine, a ovo mu je posljednja filmska uloga koji je snimio prije smrti. Nevio Marasović, jedan od najuspješnijih hrvatskih redatelja novije generacije, autor je filmova kao što su ‘Comic Sans’ (2018), ‘Goran’ (2016) i Vis-à-vis’ (2013), kao i popularne serije ‘Instruktor’.

Scenarij filma ‘Pamtim samo sretne dane’ napisao je njegov suradnik na ‘Goranu’, norveški pisac i scenarist Gjermund Gisvold, dok je za fotografiju bio zadužen Damir Kudin. Marasovićev debitantski film, distopijski sci-fi triler ‘Show Must Go On’ osvojio je niz nagrada na Puli 2010. godine.