Izvukli smo nekoliko serija koje biste stvarno trebali pogledati ovog proljeća

Recimo, uskoro kreće Država u državi, plus još nekoliko hitova

Ovo će biti još jedno dobro proljeće, ako volite serije. Hrpa TV hitova vraća se s novim sezonama, a pojavilo se i nekoliko potpuno novih za koje nam se čini da bi mogle biti jednako popularne. Špijunski triler Država u državi, s Markom Strongom u glavnoj ulozi, recimo, jedna je od njih. Poznati Britanac glumi bivšeg špijuna koji se nađe usred nevjerojatno napete priče koja se vrti oko obavještajnog rata, profita, moćnih korporacija i korupcije.

Tu je i nekoliko genijalnih serija koje smo već počeli gledati, poput Westworlda, Amerikanaca koji se vraćaju sa zadnjom sezonom te Sluškinjine priče koja je bila jedno od većih iznenađenja 2017. godine. A skrećemo vam pažnju, recimo, i na Barryja, prezabavnu seriju koja je nedavno krenula, a koja prati plaćenog ubojicu koji baš jako želi postati glumac. Ukratko, pogledajte u nastavku šest serija za koje nam se stvarno čini da biste ih trebali gledati ovog proljeća.

1. Država u državi (Deep State)

Špijunsko-politička serija Država u državi jedan je od najiščekivanijih TV proizvoda ovog proljeća. U glavnoj je ulozi Mark Strong, koji igra umirovljenog špijuna Maxa Eastona. Voditelj takozvanog Odjela, tajne zajedničke grupe koju su osnovali MI6 i CIA, nagovori ga da se vrati u akciju, u istragu iranskog nuklearnog programa, obećavši mu da će moći osvetiti ubojstvo svog sina Harryja. Harry je pratio Maxa u svijet špijunaže i već na samom početku osmodijelne serije je, čini se, ubijen. Serija će, kako se trenutno čini, biti jedan od većih hitova ovog proljeća.

Fox, od 10. travnja, u 22 sata

2. Westworld, 2. sezona

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=sjVqDg32_8s

Druga sezona najinovativnije serije u posljednje vrijeme izravno se nastavlja na prvu. Tematski park sa sofisticiranim androidima koji ostvaruju sve fantazije posjetitelja počinje se urušavati jer roboti sve više razvijaju vlastitu svijest. Glumačka ekipa uglavnom je ista: Evan Rachel Wood, Ed Harris, Thandie Newton, James Marsden… Desetodijelna druga sezona kod nas će se prikazivati na HBO-u istodobno kada i u SAD-u (dakle u 3 sata ujutro), a potom i ponedjeljkom navečer u 20 sati.

HBO, HBO Go, od 23. travnja

3. Barry

Nova crnohumorna serija bavi se depresivnim niskobudžetnim plaćenim ubojicom Barryjem (glumi ga Bill Hader), koji doživi prosvjetljenje kada otkrije kazališni svijet Los Angelesa, ali se ne može tako lako riješiti svoje kriminalne prošlosti. Sve počne kada ga njegov menadžer Fuches na neko vrijeme iznajmi čečenskoj mafiji, s ciljem da ubije mladoga glumca koji je u vezi s mafijaškim šefom Goranom Pazarom. Hader se u nekoliko epizoda okušao i kao redatelj te kao izvršni producent, skupa s Alecom Bergom (Seinfeld, Silicijska dolina)

HBO, ponedjeljkom, 21.30 sati

4. Amerikanci (The Americans), 6. sezona

Šesta i završna sezona sage o ruskim špijunima koji su se neprimjetno infiltrirali u Washington u deset će nastavaka zaokružiti cijelu priču o obitelji Jennings. Radnja počinje u 1987. godini, tri godine nakon završetka pete sezone. Prema dosad poznatim ocjenama kritičara, šesta sezona trebala bi biti i najnapetija dosad, ujedno i s najviše akcije. Kao i dosad, stvarna povijesna zbivanja isprepletena s radnjom serije, u ovom slučaju summit Reagan-Gorbačov.

FX, od 28. ožujka

5. Sluškinjina priča (Handmaid´s Tale), 2. sezona

https://www.youtube.com/watch?v=dKoIPuifJvE

Druga sezona postapokaliptičnog serijala nastalog prema knjizi Margaret Atwood vraća se 25. travnja kada će Hulu prikazati prve dvije epizode. Glavna glumica Elisabeth Moss otkrila je da će nova sezona biti puno mračnija od prve. Njezin lik Offred je trudna i pokušat će napraviti sve kako bi svoje nerođeno dijete spasila od Gileada, države koja je nastala na temeljima SAD-a. To neminovno znači još više sukoba s likovima poput Tete Lydije, Freda, Serene… Sezona će imati 13 epizoda.

Hulu, 25. travnja

6. Teror (Terror)

Igrana serija poznata i po tome što je snimana na Pagu, čiji je krajolik mijenjao Arktik, djelo je Ridleyja Scotta. Riječ je o seriji nadahnutoj istinitom pričom i temeljnoj na povijesnom romanu Dana Simmonsa iz 2007. godine. Bavi se misterioznim nestankom kraljevske pomorske ekspedicije iz sredine 19. stoljeća, koja je poslana da istraži sjevernozapadni prolaz preko Arktika. Nestanak dva broda, Erebusa i Terora, ostao je misterij do danas. U glavnim su ulogama Jarred Harris, Ciarán Hinds, Tobias Menzies

AMC Hrvatska, četvrtkom od 22 sata