J.K. Rowling je pomalo iznenadila fanove i objavila da joj je novi roman smješten u američkoj verziji Hogwartsa

Konkretne detalje o spin offu Harry Pottera još nije u potpunosti otkrila

Britain's J.K. Rowling, the author of the internationally best-selling series of books about the young wizard Harry Potter applauds a performance by Romanian orphans during a ceremony in Bucharest, Romania, 26 January 2006. Rowling said 26 January at the start of a two-day visit to Romania that she hoped reforms the country had made in child welfare would benefit other countries in the region. Rowling, 40, recently became a trustee of a new Bucharest-based foundation called The Children's High Level Group, which raises money for children in need and promotes childcare reforms in Romania as a model to other European countries.
FOTO: AFP

J.K. Rowling davno je završila svoj serijal o mladom čarobnjaku Harryju Potteru, ali se čini da britanska spisateljica svoje fanove jako voli izazivati putem Twittera pa je tako nedavno objavila da u SAD-u postoji pandan Hogwartsu.

Cijela je ova priča, naravno, povezana s literarnim spin offom Harryja Pottera, “Fantastic Beasts and Where to Fin Them”. Glavni lik te priče, Newt Scamander, navodno je u toj knjizi upoznao jednog američkog kolegu čarobnjaka koji se obrazovao u nekoj prekoceanskoj školi za čarobnjaštvo. Dakle, sasvim je izgledno da i Amerike imaju svoj Hogwarts.

Ova se rasprava rasplamsala na Twitteru, a Rowling je svojim zainteresiranim fanovima odgovarala vrlo neodređeno kad su u pitanju bili točno ime i lokacija ove imaginarne škole.

Zasad se zna samo da [ime] u [ne New Yorku] postoji. Rowling je usto otkrila i kako je ime škole poteklo iz nekakog od imigrantskih izvora, ali da je vrsta magije s kojom se američki čarobnjaci bave usko povezano s indijanskim prakticiranjem magije.

Ovo je žena koja zna kako se rajca publiku. Ovakvim neodređenim odgovorima Rowling svoje čitatelje prisiljava da pričekaju da se njezin najnoviji roman objavi kako bi tek onda mogli saznati sve detalje koji ih zanimaju. Uz roman, J.K. Rowling, piše i scenarij prema kojem bi trebao biti snimljen i film. Tako da, tko zna – možda putem sve izmišlja kako bi se bolje prodala, uključujući i američku verziju Hogwartsa.