Joaquin Phoenix trebao bi uskoro početi sa snimanjem filma o Isusu

Mariju Magdalenu igrat će Rooney Mara

US actor Joaquin Phoenix poses during a photocall as part of the promotion of the movie "Inherent Vice" on January 26, 2015 in Rome. "Inherent Vice" (Vizio di forma) directed by Paul Thomas Anderson will be released in Italy on February 26, 2015.     AFP PHOTO / TIZIANA FABI / AFP PHOTO / TIZIANA FABI
FOTO: AFP

Joaquin Phoenix igrat će Isusa u filmu u kojem će Rooney Mara igrati Mariju Magdalenu, piše Guardian. Osim toga trebao bi se pojaviti i u glavnoj ulozi u novom filmu redatelja Jaquesa Audiarda The Sisters Brothers.

Radi se o filmu kojim će Zlatnom palmom nagrađeni redatelj debitirati s filmom na engleskom jeziku. Kao temelj poslužit će mu roman Patricka deWitta iz 2012. čija je radnja smještena u Oregon 1851. godine, a radnja se vrti oko dvojice braće – Elija i Charlija Sistersa koji su angažirani kako bi ubili čovjeka koji je podkradao njihovog šefa. John C Reilly glumit će drugog brata.

Inače, zadnji film u kojem se Phoenix pojavio bio je Nerazuman čovjek Woodyja Allena, a uskoro ga očekuje i suradnja s Caseyem Affleckom. Ovaj dvojac snimat će, naime, adaptaciju romana Far Bright Star Roberta Olmsteada o grupi vojnika koji love meksičkog revolucionara Pancha Villu.