Jučer je izašao prvi trailer za film Assassin's Creed. Izgleda dobro, ali fanovi igrice mogli bi pošiziti

Film će se u kinima početi prikazivati 21. prosinca ove godine

Filmska verzija megapopularne igrice Assassin’s Creed izlazi krajem ove godine, a jučer je izašao prvi trailer koji ovdje, s malim zakašnjenjem, najavljujemo. Stvar izgleda prilično dobro, ali nema nikakve veze s radnjom igrica prodanih u više od 80 miljuna primjeraka.

Glavnu ulogu u filmu tumači trenutno popularni Michael Fassbender, a uz njega se u istaknutijim ulogama pojavljuju Marion Cotillard i Jeremy Irons. Na početku trailera vidimo glavnog heroja, Calluma Lyncha, kojeg utjelovljuje Fassbender, kako se budi u prostorijama kompanije Abstergo Industries.

Tajna društva i borba protiv templara

Njihova revolucionarna tehnologija omogućit će mu ulazak u sjećanja svog davnog pretka, Aguilara. Lynch pritom otkriva da je Aguilar bio pripadnik tajnog društva Asasina koji su se stoljećima borili protiv templara. Radnja filma smještena je u doba španjolske inkvizicije, a film, po riječima redatelja, neće imati nikakve veze s radnjom videoigrica. Kako to izgleda možete pogledati ovdje:

Redatelj filma, Justin Kurzel, rekao je za LA Times kako nije htio replicirati radnju igre koju nikada nije igrao već se više fokusirao na nasilnu povijest španjolske inkvizicije i samu radnju filma. “Nisam detaljno pristupao analizi svakog aspekta video igre. Zanimalo me kako igru mogu pretvoriti u film”, rekao je Kurzel. I navukao na sebe bijes svakog fana ikad.