Legendarna Patti Smith pretvorit će svoju vrlo uspješnu knjigu 'Just Kids' u televizijsku mini-seriju

Smith je otkrila kako joj ovaj format omogućava veliku slobodu naracije

Patti Smith je 2010. godine izdala svoju autobiografiju naziva “Just Kids” koja je dobila američku nagradu za književnost i proglašena je jednim od najboljih rock memoara. U toj knjizi Smith je opisala svoj život i odnos s umjetnikom i fotografom Robertom Mapplethorpeom. Samo godinu dana nakon što je knjiga izašla, ova kantautorica je krenula s pisanjem scenarija za televizijsku adaptaciju.

Sve do sad taj se projekt držao u tajnosti, a Patti Smith ga je potvrdila ovog tjedna kad je rekla kako će radnja knjige biti pretvorena u mini-seriju koja će se emitirati na kabelskoj mreži Showtime i koja će nam “dopustiti da istražimo likove malo dublje, čime ćemo na neortodoksan način sami moći razviti priče nevezane za samu knjigu”. Smith je dodala i kako format mini-serije omogućava slobodu naracije i mogućnost istraživanja novih tema.

Ona će biti jedna od scenaristica uključenih u rad na ovoj seriji koju će producirati John Logan, tvorac serije Penny Dreadful. Smith je nedavno najavila i novu knjigu “M Train”, koja izlazi u listopadu i koja opisuje najvažnije lokacije (ili kako ih ona naziva stanice) u životu ove autorice.