Kojoti u Tvornici kulture slave 30. rođendan, kao predgrupa stižu i dečki iz benda Garage in July

Kojoti u subotu, 10. veljače, obilježavaju tri desetljeća od osnivanja i promoviraju novi singl

FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na slavljeničkom koncertu Kojota u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 10. veljače, kultni će rokeri obilježiti tri desetljeća od osnivanja i promovirati novi singl, a kao predgrupa nastupit će bend Garage in July.

Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski rock’n’roll, a ususret obljetničkom koncertu objavili su i novi singl “Nismo djeca”.

Pjesma je već oduševila publiku na koncertima kultnog zagrebačkog benda i nagovijestila status buduće rock himne generacije, kažu iz Tvornice. “Iskreni stihovi s temom iz svakodnevnog života, zarazan refren i plesni ritam elektrizirajuće energije dobitna su kombinacija koja osvaja na prvo slušanje”.

‘Razuzdan i lud’

U sklopu koncerta u Tvornici, publika će moći uživati u hitovima kao što su ”Sto milja daleko od nje”, ”Razuzdan i lud”, ”Zadovolji me” i ”Hodala je pola metra iznad zemlje” – sve redom pjesme koje su obilježile i promijenile glazbenu scenu ovih prostora.

“Zvuk prljavog i sirovog rokenrola podsjetit će publiku da je još uvijek živ i da su Kojoti nezamjenjivi, a koncert će dodatno uveličati posebno gostovanje benda Garage in July”, stoji u najavi.

Tvornica kulture/Promo

Ovim se koncertom ekipa iz benda Garage in July – Bagi, Igor, Bojan i Krešimir – vraća na scenu nakon duže sviračke stanke.

Mississippi i Baranja

Garage in July nazivan je jedinim hrvatskim visokooktanskim Swamp’n’Roll bendom. Osnovan 2011., inspiraciju je vukao od imena kao što su The Stooges, Velvet Underground, The Rolling Stones, The Sonics, a na njih su utjecali i delta i chicago blues.

“Bend osjeća ogromnu zahvalnost i čast što će pozornicu dijeliti s bendom na čijoj su glazbi odrastali. Od srca hvala Kojotima na pozivu, svirati u Tvornici kulture s takvim bendom ostvarenje je sna”, rekli su uzbuđeno dečki iz Garage in July.

Uz dvije gitare, bas, bubanj i usnu harmoniku njihov je zvuk zanimljiv spoj Mississippija i Baranje. U Tvornici kulture svirat će pjesme sa svih dosadašnjih izdanja, a ovim će koncertom promovirati i proslaviti svoje live izdanje ”ŠTALA !” objavljeno u studenom 2023. godine.