Dočekali smo spin-off vrijedan pažnje. Marvel je Hanu Solu upravo dao vlastiti strip i izgleda genijalno

Radnja se odvija između Zvjezdanih ratova i Carstva uzvraća udarac

FOTO: marvel

Ljubitelji Zvjezdanih ratova diljem svijeta vjerojatno su se užasno obradovali kad su čuli da Marvel izdaje strip Han Solo. Kako piše Vox, ilustratori Mark Brooks i Sonia Oback odradili su genijalan posao oslikavši najnoviji Marvelov strip.

Radnja stripa vrti se, logično, oko naslovnog junaka, a čitatelji će pratiti događaje koji su se u njegovom životu zbivali u periodu između premijere originala Zvjezdanih ratova i njegovog prvog nastavka Carstvo uzvraća udarac. Han se tad, naime, vratio krijumčarenju, druženjima s Chewbaccom, a otkrio je i svemirske utrke Dragon Void Run.

Problemi s Fordovom ostavštinom genijalno su riješeni

No, Marvel se u tom kreativnom procesu zasigurno dosta namučio s činjenicom što veći dio publike Hana doživljava kroz potret Harrisona Forda. Srećom, pronašli su Marjorie Liu, autoricu koja je uspjela stvoriti stripovsku verziju Hana vjernu Fordovoj filmskoj interpetaciji.

Stranica iz prvog broja stripa Han Solo
Stranica iz prvog broja stripa Han Solo marvel

Jasno, izašao je tek prvi broj i nekako je logično da su se autori najviše bavili time kako publici na najbolji način predstaviti premisu stripa pa je taj broj zasad, kako čitatelji pričaju, samo solidan. Ali čini se da će stripaši koji vole Zvjezdane ratove doći na svoje kako će se priča polako razvijati, a njezini autori u procesu stvaranja postajati sve slobodniji.