Konačno znamo datum premijere dosad vjerojatno najboljeg filma Tima Burtona

Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu u kina dolazi u rujnu

FOTO: YouTube

Dugoočekivani Burtonov film Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu imat će svjetsku premijeru na Fantastic Festu prije no što se 30. rujna pojavi u kinima, piše Variety. Najavljuje je se kako bi se na glasovitom američkom festivalu koji će trajati od 22. do 29. rujna trebao pojaviti i sam redatelj.

Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu temelji se, inače, na istoimenom bestselleru Ransoma Riggsa u čijem se središtu nalazil lik 16-godišnjaka koji mora spasiti grupu prilično neobične djece od nadnaravnih opasnosti koje im prijete. U filmu igraju Eva Green, Chris O’Dowd, Allison Janney, Rupert Everett, Terence Stamp, Judi Dench i Samuel L. Jackson.

Najvažniji festival takve vrste na svijetu

Fantastic Fest najvažniji je, inače, žanrovski festival takve vrste na svijetu, a postoji 12 godina. “Ove smo godine htjeli propitati pojam žanra”, rekao je ravnatelj festivala.

“Svijet filma nevjerojatno se razvio otkako smo počeli 2005. godine stoga svojoj publici želimo predstaviti umjetnike i formate kakve inače ne bi imali prilike gledati. Ponosan sam na raznolikost koju će u rujnu predstaviti publici u Austinu”, dodao je.

Na ovom važnom festivalu svjetske premijere imali su dosad i Burtonob Frankenweenie iz 2012., Apocalypto i Zombieland. Kako će se festival ove godine fokusirati na indijski film, predstavi će i važne bolivudske autore kao što su Anurag Kashyap, S.S. Rajamouli i Sugash Ghai.