Konačno znamo zašto svi opravdano sumnjaju da je Jon Snow stvarno mrtav

Procurile su nove informacije koje bi mogle vratiti omiljenog lika u Igru prijestolja

FOTO: YouTube

Možda je posljednja sezona Igre prijestolja tek završila, i ostavila nas sve uspaničene zbog smrti Jona Snowa, ali snimanje šeste sezone već kreće. Iako je cilje proces još uvijek u fazi traženja prikladnih lokacija, informacije o novoj sezoni su već polako počele curiti na sve strane. I obistine li se sva ona šuškanja koja kruže kuloarima, mogli bismo uskoro dobiti konačan odgovor na pitanje čije je Jon Snow stvarno bio dijete.

Započnimo ovu priču s jesnom sasvim novom lokacijom koja će se korisiti u sezoni koja nam predstoji. Castillo de Zafra je jedan španjolski dvorac iz 12. stoljeća koji usamljeno stoji na nekom stjenovitom brdašću. Upravo zbog toga fanovi ove serije zaključili su da bi se moglo raditi o lokaciji na kojoj će biti smiješten Tower of Joy. Pitate se što je to? Pa, radi se o jednom od najvažnijih tragova koji bi mogli pomoći pri razrješenju misterije koja se nadvija nad identitet najomiljenijeg kopileta cijele serije.

Jon Snow, izgubljeni sin jedne propale dinastije?

Ako ste čitali knjige, onda znate da se ovo mjesto u njima spominje tek kroz priče i sjećanja i to poglavito ona Neda Starka (prva knjiga). Ned je za vrijeme Robertove bune koja je rezultirala svrgavanjem dinastije Targaryen svoju sestru Lyannu pronašao zatočenu u toj kuli. Lyanna je tamo i umrla, a sve se upućuje na to da se radilo o postporođajnim kopmlikacijama.

Prije nego što je umrla ona je neda natjerala da joj nešto obeća, ne znamo točno što. Doduše, ali mnogi spekuliraju da se radi o tome da se pobrine za njenog tek rođenog sina Jona, nezakonitog djeteta kralja Rhaegara Targaryena.

ddca4e70-ec41-0132-ab0b-0acd8dfea39d

Teorija o tome da je Jon jedan od nasljednika ove stare dinastije uvelike raširena nije raširena samo u krugovima fanova, nego se čini da su i sami tvorci serije prošle sezone u nekoliko navrata ukazali na njezinu istinitost. Prisjetite se samo načina na koji se Littlefinger raspitivao o tome tko je zapravo otkeo Lyannu ili ili Meastera Aemona koji je govorio o Targaryenu samom na svijetu i onda krupni plan Jona Snowa. Eto, postoji nada da ćemo Jona i dalje gledati u nekom obliku.