10 pjesama po kojima ćemo zauvijek pamtiti legendarnog Arsena Dedića

Osim albuma pisao je glazbu za filmove, televizijske serije i drame

28.07.2014., Motovun - 17. po redu Motovun film festival kojeg osim dobrih filmova prati i opustena zabava, bilo u kampu bilo na brdu. Nas renomirani glazbenik Arsen Dedic dobio je nagradu za 50 godina u filmskom poslu obzirom da je napisao glazbu za nesto manje od sto vizualnih uradaka.  Povodom nagrade odrzao je mali koncert za posjetitelje festivala. 
Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

U ponedjeljak navečer zauvijek je napustio pozornicu jedan od najvećih i najutjecajnijih hrvatskih umjetnika, Arsen Dedić. Bogata glazbena karijera koja se protezala desetljećima iznjedrila je mnoge glazbene uspješnice.

Najznačajniji Dedićevi albumi su: Vraćam se, Provincija, Kino Sloboda, Tihi obrt, Ministarstvo, te izdanja izabranih pjesama: Arsenal, Najbolje od Arsena i Herbar. Napisao je glazbu za dvadesetak filmova (Živa istina, Vlak u snijegu, Godišnja doba, Glembajevi, Stela, Misterij Mimara, Sakralna umjetnost u Hrvata…), TV serije i drame (U registraturi, Prosjaci i sinovi, Zlatna nit, Punom parom, Jedrima oko svijeta,Samac, Pjetlov kljun…) i kazalište (Skup, Hamlet iz Mrduše donje, Diogeneš, Maestro i Margerita, Tena…).

U nastavku poslušajte neke od najpoznatijih Arsenovih hitova.

Djevojka iz moga kraja

https://www.youtube.com/watch?v=Mn8UOGZ6GJw

Sve što znaš o meni

Čovjek kao ja

Sve te vodilo k meni

https://www.youtube.com/watch?v=q3_eR8Gs3Lc

Amigo

https://www.youtube.com/watch?v=yC9TYhHiPNU

Pjesma o Gabi Novak

Odlazak (Tin Ujević)

O, mladosti

Zbogom

Ratni profiteri