Madonna zaprimila tužbu zbog kasnog početka koncerta. Fanovi: 'Nismo mogli brinuti o svojim obavezama sljedeći dan'

Početak nastupa bio je najavljen u 20:30, no 65-godišnja glazbenica nije izašla na pozornicu sve do 22:30, navodi se u tužbi

Madonna is leaving her hotel in Milan, Italy, on November 25, 2023. (Photo by Alessandro Bremec/NurPhoto) (Photo by Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
FOTO: NurPhoto via AFP

Dva obožavatelja Madonne u New Yorku tuže pop zvijezdu jer je kasno započela s koncertom, tvrdeći da su sljedećeg jutra “morali rano ustati kako bi otišli na posao”, piše Guardian.

U tužbi podnesenoj u srijedu saveznom sudu u Brooklynu, Michael Fellows i Jonathan Hadden kažu da su kupili ulaznice za nastup 13. prosinca u Barclays Centru u sklopu Madonnine turneje Celebration.

Početak nastupa bio je najavljen u 20:30, no 65-godišnja glazbenica nije izašla na pozornicu sve do 22:30, navodi se u tužbi.

‘Ostavljeni na cjedilu usred noći’

Tužitelji tvrde da su, kada je koncert završio u jedan ujutro, bili “ostavljeni na cjedilu usred noći” i “suočeni s ograničenim javnim prijevozom, ograničenim dijeljenjem prijevoza i/ili povećanim troškovima javnog i privatnog prijevoza”.

Kasni završetak večernjeg koncerta u tjednu također je utjecao na njihovu sposobnost da se “brinu o svojim obiteljskim obavezama sljedeći dan”, navodi se u tužbi. Fellows i Hadden optužuju Madonnu, Barclays Center i promotora turneje Live Nation za “nesavjesne, nepoštene i /ili obmanjujuće trgovačke prakse” zbog odgođenog vremena početka, za što dvojac tvrdi da predstavlja kršenje ugovora i “bezobrazno lažno oglašavanje”.

Već se suočila s takvim tužbama

Kašnjenja nisu neuobičajena u svijetu glazbe uživo. Sama Madonna suočila se sa sličnim tužbama: 2019., kada je obožavateljica s Floride tvrdila da je njezino kašnjenje na turneju Madame X kršenje ugovora; i ponovno 2020., u tužbi koju su podnijela dva posjetitelja koncerta u New Yorku.

Obje tužbe kasnije su dobrovoljno odbačene.