Mel Gibson radit će kao konzultant na kineskom blockbusteru koji se bavi Drugim svjetskim ratom

Glavna uloga u filmu pripala je Bruceu Willisu, koji je vrlo popularan u ovoj zemlji

HOLLYWOOD, CA - MAY 07: Actor Mel Gibson attends the premiere of Warner Bros. Pictures' "Mad Max: Fury Road" at TCL Chinese Theatre on May 7, 2015 in Hollywood, California.   Kevin Winter/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Mel Gibson još uvijek pokušava vratiti karijeru na stare staze nakon skandala koji se dogodio prije gotovo 10 godina. Ako ste nekim slučajem zaboravili, ovaj poznati glumac je tad imalo bliski susret s prometnim policajcem koji ga je priveo zbog vožnje u pijanom stanju, a on ga je zbog toga počastio nizom antisemitskih uvreda koje su mu priskrbile brojne osude i probleme s pronalaženjem novih filmskih angažmana.

Najnoviji posao kojeg je dobio nije glumački, već konzultantski. Naime, angažirala ga je jedna kineska kompanija koja snima 3D blockbuster “The Bombing” čija je radnja smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata. Riječ je o kompaniji naziva Kuailu Investment Group iz Šangaja, čiji je direktor Shi Jianxiang izjavio kako će im Mel Gibson biti od velike pomoći jer dobro poznaje zbivanja iz rata i spreman je dati vrijedne sugestije o tome kako bi film trebao izgledati. KIG će u ovaj film uložiti impresivnih 65 milijuna dolara.

Kini je potreban ovakav film

Za glavnu ulogu u “The Bombingu” odabran je Bruce Willis koji će glumiti američkog vojnog pilota koji svojevoljno pomaže stanovnicima grada Chongqinga u borbi protiv japanskih bombardera. Willis i Gibson su se obojica pojavili u filmovima “Expendables”, koji su se pokazali iznimno popularnima kod kineske publike. Willis je glumio bivšeg agenta CIA-e Mr. Churcha u prva dva nastavka, a Gibson je u trećem glumio negativca Stonebanksa. Bruce Willis se nije pojavio u tom filmu, a tvorac Expendablesa Sylvester Stallone jednom prilikom je izjavio da je to zbog toga što je on “pohlepan i lijen”. Navodno je tražio milijun dolara po danu provedenom na filmskom setu.

“The Bombing”, kojeg će režirati kineski redatelj Xiao Feng, snima se povodom obilježavanja 70. godišnjice pobjede saveznika u Drugom svjetskom ratu. “Nadam se da će publika diljem svijeta prepoznati okrutnost ovog rata i hrabrost, volju i sposobnost našeg naroda koji se borio protiv agresora. Kina treba takav film kako bi njezin narod dobio nadu u bolje sutra”, izjavio je Jianxiang.