Milla Jovovich se vraća SF-u; glumit će u trileru Hummingbird koji ne zvuči loše

U glavnoj ulozi će zamijeniti Oliviju Munn

FOTO: screenshot YouTube

Milla Jovovich je vjerojatno završila s Resident Evil franšizom, no očito se ne odriče akcijskih i SF uloga. Kako je objavio Deadline, Jovovich će glumiti u novom znanstveno-fantastičnom trileru Hummingbird. Film je najavljen kao spoj Bessonovog Lucy, u kojem je Scarlett Johansson glumila ubojicu koja je podsjećala na modernu, genetski modificiranu verziju Bessonove Nikite, i filmova o Jasonu Bourneu, CIA agentu i ubojici.

Milla Jovovich će glumiti ubojicu u sklopu vladinih tajnih operacija koja se mora suočiti sa svojim zaboravljenim identitetom za vrijeme svojeg posljedneg zadatka. Treba ubiti čovjeka, a ta posljednja misija ju potakne na preispitivanje svoje vlastite osobnosti.

Redatelji trailera za video igre

Hummingbird je film o kojem se zasad malo zna, a režiraju ga Marcus Kryler i Fredrik Åkerström. Švedski dvojac redatelja najpoznatiji je po režiji trailera i igranih sekvenci za kompjutersku igru Battlefield 1, koje su dosad skupile rekordnih 58 milijuna pregleda na YouTubeu.

Kryler i Åkerström će osim Hummingbirda uskoro režirati SF triler Reset, čija je prava otkupio Paramount, na temelju kratkog filma iz 2013. dvojice redatelja. Milla Jovovich već ima iskustva sa SF filmovima. Jedna od njezinih najznačajnijih uloga je bila ona Leeloo u Petom elementu, jednom od najboljih filmova redatelja Luca Bessona i tadašnjeg Millinog supruga.

Film je dosad imao nekoliko prepreka

Nastavila je svoju SF filmsku karijeru ulogom Alice u Resident Evil franšizi, u kojoj je glumila glavnu heroinu u šest filmova, a većinu kojih je režirao njezin novi suprug Paul W.S. Anderson. Anderson je također uključen i u Hummingbird; zadužen je da napravi redakturu službenog scenarija.

Hummingbird je dosad naletio na nekoliko prepreka, naime, već dva puta su mijenjali glavnu glumicu. Izvorno je glavnu ulogu trebala glumiti Zoe Saldana, koja je odustala od te uloge zbog obaveza vezanih uz novi Avatar film. Saldanu je u toj ulozi zamijenila Olivia Munn, koju je bez previše objašnjenja od strane studija zamijenila Milla Jovovich.

Milla Jovovich je prilično aktivna u zadnje vrijeme. Upravo snima novog Hellboya u kojem, uz Davida Harboura, zvijezde serije Stranger Things u ulozi Hellboya, glumi Nimue the Blood Queen, a na jesen (točnije 30. rujna) gledat ćemo je u političkoj drami Roba Reinera Shock and Awe uz Woodyja Harrelsona, Tommyja Lee Jonesa i Jessicu Biel.