Nekad je nužno odabrati stranu

Možda ste već čuli da se snima film Call of Duty, evo nekoliko detalja ako ste fan igre

Film će režirati poznati talijanski redatelj Stefano Sollima

FOTO: Activision

Activision Blizzard Studios, nova filmska podružnica jedne od vodećih kompanija za izradu kompjuterskih igara; Activision Blizzarda, najavila je da kreću u snimanje filma Call of Duty, prema serijalu jedne od najpopularnijih igara u posljednjih petnaest godina. Obzirom da je Activision poznat po Call of Duty serijalu, a Blizzard po World of Warcraftu i StarCraftu, dakle najuspješnijim igrama u više od deset godina, film bi mogao biti ozbiljan hit.

Call of Duty franšiza započela je 2003. od kada je praktički preuzela monopol na first person shooter igre, zahvaljujući realističnoj grafici i animaciji, uvjerljivim fizičkim modelima, ali ponajviše odlično napisanoj radnji koja se temeljila na stvarnim povijesnim događajima iz Drugog svjetskog rata.

Redatelj filma će biti Stefano Sollima

Nakon toga je uslijedilo još trinaest nastavaka igre s hrpom expansion packova i drugih dodataka, i do danas je Call of Duty zadržao titulu najpopularnije FPS igre. Sada će se prema glavnim likovima koje smo upoznali u dosadašnjim inkarnacijama igre snimati film.

Kao redatelj filma najavljen je Stefano Sollima, talijanski redatelj poznat po vrlo dobrim filmovima A.C.A.B., Suburra i seriji Gomorrah, te po nastavku filma Sicario koji je najavljen za kraj lipnja. Film će producirati direktori Activision Blizzard Studiosa Stacey Sher i Nick van Dyk, zajedno s direktorom Activision Blizzarda Bobbyjem Kotickom.

Uzor su im Marvelovi filmovi

https://www.youtube.com/watch?v=zuzaxlddWbk

Scenarij filma napisao je Kieran Fitzgerald u suradnji s redateljem Sollimom, a sama radnja filma se zasad drži u tajnosti. No u razgovoru za The Guardian, Sher i van Dyk su iznijeli svoj plan da jednu od najpopularnijih igara pretvore u filmsku franšizu koja će konkurirati Marvelovim i DC superherojskim filmovima.

U istom razgovoru su istaknuli kako namjeravaju prikazati različite inkarnacije igre, umjesto da se usredotoče na jednu radnju i jedan vremenski period. Stoga se čini da možemo očekivati nekoliko Call of Duty filmova, koji će se vjerojatno pozabaviti raznim povijesnim razdobljima ratnih sukoba.

Moguća je i kolekcija TV serija

Activision kreće u ovaj projekt s impresivnim timom. Stacey Sher je dosad radila kao producentica na hitovima Quentina Tarantina poput Pulp Fiction, Django Unchained i The Hateful Eight, ali i na hvaljenim filmovima kao što su Gattaca i Garden State.

S druge strane, Nick van Dyk je bio viši izvršni direktor u Disneyu te je bio jedna od ključnih osoba u kupnji Marvela i Star Warsa, te razvoja tih brandova u Disney domeni. No, spomenuti dvojac ne misli stati na jednom filmu. U istom razgovoru za The Guardian su natuknuli mogućnost TV serije koja će se baviti različitim ratnim razdobljima, a usporedili su je s Marvelovim konceptom serija – Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist – koje su samostojeće, ali dijele zajednički seting.