Na internetu se pojavila snimka u kojoj Thom Yorke sa svojim starim bendom izvodi Radioheadovu 'High And Dry'

To je bila jedna od rijetkih pjesama koju je snimila njegova prva grupa

Lead singer Thom Yorke of British rockband Radiohead performs on July 1, 2008 during a concert in Amsterdam.
AFP PHOTO / ANP / RICK NEDERSTIGT    *** The Netherlands out - Belgium out ***
FOTO: AFP

Headless Chickens bilo je ime grupe s Novog Zelanda koja je bila aktivna tijekom 90-ih, ali i prvog benda Thoma Yorkea. Njegov bend osnovan je 1989. dok je Yorke studirao na sveučilištu Exeter. Bili su aktivni vrlo kratko i u tom periodu su odradili nekoliko koncerata (između ostalih i zagrijavanja za De La Soul i Eat) i izdali samo jedan singl, “I Don’t Want To Go To Woodstock”.

Na toj pjesmi Yorke je otpjevao bek vokale i odsvirao gitaru. Vjeruje se kako je to ujedno i njegov prvi studijski zapis. Još jedna od pjesama koje su snimili bila je “High And Dry” koju su nekoliko godina kasnije obradili Radiohead na svom albumu “The Bends”.

Yorke nikad nije volio tu pjesmu

Sad je na Youtubeu osvanula nikad viđena snimka u kojoj Yorke i Headless Chickens izvode tu originalnu verziju “High And Dry”. Iako se nigdje ne navodi kad je to snimljeno, pretpostavlja se da je riječ o 1989., dvije godine prije nego što je osnovan Radiohead.

Ova pjesma se inače smatra najvećim pop hitom Radioheada, iako je bend ne izvodi na koncertima već gotovo dva desetljeća. Zanimljivo je što je Yorke u intervjuu prije nekoliko godina izjavio kako uopće ne voli “High And Dry” i kako misli da je ta stvar grozna, te da je na album “The Bends” uključena zbog pritiska drugih.