Član Radioheada uskoro izdaje pomalo opskurni solo album (koji je zapravo dosta genijalan)

Jonny Greenwood u Indiji je snimio zanimljiv materijal koji izlazi za mjesec dana

HOLLYWOOD - JANUARY 24: Jonny Greenwood of Radiohead performs at a benefit concert on behalf of the Oxfam Haiti Relief Fund on January 24, 2010 in Hollywood, California.   John Shearer/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Ranije ove godine je Jonny Greenwood, član grupe Radiohead, objavio da u Indiji radi na novom albumu s izraelskim skladateljem Shyeom Benom Tzurom. No, sad konačno znamo i točni naslov tog albuma, odnosno datum njegova izlaska. Junun bi tako trebao izaći 13. studenog, a na njemu su osim spomenutog dvojca radili još i Nigel Godrich i indijska qawwali grupa Rajasthan Express.

Zanimljivo je još i to da je o nastajanju tog albuma snimljem i istoimeni dokumentarac čiju režiju potpisuje Paul Thomas Anderson. Trailer za taj dokumentarac možete pogledati niže, a imate li koji dolar viška možete pogledati i cijeli film kliknete li na ovaj link.

“Kad sam pred nekoliko godina bio u izraelskoj pustinji čuo sam neki bend koji je svirao na arapskoj violini, rehabu. Bio je to neki čudan miks arapske i tradicionalne indijske glazbe koju nikad prije nisam čuo. Najbolju je pjesmu napisao Shye Ben Tzur koji je donedavno živio u Indiji. Odlučio sam saznati više o njemu”, rekao je nedavno Greenwood.