Nadamo se da niste premladi da biste shvatili koliko je ovo fora: vraća se Murphy Brown, i to s Candice Bergen

Nova sezona imat će 13 epizoda, vraća se i originalna kreatorica serije Diane English

Nakon 20 godina vraća se Murphy Brown i opet će je glumiti Candice Bergen. Seriju će producirati Warner Bros. Television, a prikazivat će se na CBS-u, na kojem je poznati sitcom startao 1988. godine.

Naručeno je 13 epizoda za novu sezonu, a kao kreatorica epizoda vraća se i Diane English, koja je osmislila izvorni koncept serije, a sada će biti i scenaristica te izvršna producentica. Zasad se samo spominje da će se timu pridružiti stari scenaristi te dobar dio originalne postave, no ništa od toga još nije službeno potvrđeno.

Nova sezona bavit će se i Trumpovom administracijom

Murphy Brown se tako vraća na TV postaju FYI kao istraživačka novinarka i voditeljica vijesti, a u novoj sezoni će se baviti aktualnim svjetskim zbivanjima, društvenim mrežama, danas popularnim fake newsom te trenutnom društveno i političkom klimom.

Razgovori o revivalu Murphy Brown započeli su prošle godine, taman u vrijeme kad je Donald Trump osvojio predsjedničke izbore. Burna Trumpova kampanja dala je mnoge ideje kreatorici serije Diane English za povratak popularne novinarke kroz koju bi imala priliku na duhoviti način komentirati politička zbivanja u Americi. CBS-u se ideja očito svidjela pa su nedavno naručili spomenutih novih 13 epizoda, iako još nije objavljen datum izlaska nove sezone, a pretpostavlja se da će stići još ove godine.

Nova Murphy Brown stiže 30 godina nakon prve sezone

Nova sezona stiže na 30-godišnjicu emitiranja prve sezone. Serija je kroz svojih deset godina od 1988. do 1998. postala popularna i voljena zbog prepoznatljivog satiričnog tona kojim je obrađivala aktualne događaja na političkoj sceni, često koristeći stvarne naslove iz novina. Osvojila je tri Zlatna globusa i osamnaest Emmyja, od kojih je pet pripalo Candice Bergen za najbolju glumicu u komediji.

Izgledno je da će tri velike američke TV kuće imati revivale svojih popularnih serija od prije dvadesetak godina. Osim Murphy Brown koja se vraća na CBS, najavljen je povratak Will & Grace na NBC te nova sezona Roseanne na ABC-ju.