Najavljen Cinehill Film Festival: Ove godine kompletan program održat će se u Gorskom kotaru, ponesite gojzerice

Nasljednik Motovun Film Festivala održat će se od 24. do 28. srpnja na izletištu Petehovac i u okolnim mjestima

FOTO: Cinehill

“Ponesite gojzerice, otkrijte sjajne staze za šetnju, udahnite svježi zrak daleko od onečišćenih područja, uživajte u prirodi, filmovima, glazbi i dobroj hrani”, poruka je organizatora ovogodišnjeg filmskog festivala Cinehill – nasljednika Motovun Film Festivala – koji će se krajem srpnja održati u Gorskom kotaru.

Nakon lanjskog, “prijelaznog” festivala na kojem je polovina programa Motovun Film Festivala bila održana u Gorskom Kotaru, ove godine, od 24. do 28. srpnja čitav će se Cinehill održati na izletištu Petehovac i u okolnim mjestima s ciljem da se festival u najvećoj mjeri proširi tim dijelom Hrvatske.

Cinehill

Tako će se nezavisni filmovi moći pogledati i na obližnjim lokacijama u Delnicama i okolnim općinama a, pored filmova, Cinehill donosi i glazbeni program te brojna popratna umjetnička događanja, kao i ona posvećena prirodi.

Novitet su pisci

I ove godine festival donosi izbor najboljih nezavisnih filmova iz cijelog svijeta, s počasnim gostima, kao i tradicionalni glazbeni program te cijeli niz popratnih umjetničkih događanja, kao i onih posvećenih prirodi. Novitet ovog izdanja bit će i jaka reprezentacija spisateljica i pisaca koji će predstavljati svoje nove radove.

Cinehill

Cjelokupan program bit će objavljen početkom srpnja a ulaznice će se moći kupiti već od 15. lipnja. Festival i ove godine poziva zainteresirane volontere koji žele pomoći u organizaciji i funkcioniranju manifestacije, a natječaj će biti otvoren početkom svibnja.

Za one posjetitelje željne pravog prirodnog i planinskog okruženja, na raspolaganju će biti festivalski kamp na nadmorskoj visini od tisuću metara.

Cinehill