Najavljena je nova sezona Domovine, ali sve je očitije da ta serija propada i kopira nekad popularnu 24

Čini se da će Amerika dobiti predsjednicu i prije izbora

FOTO: screenshot

Čini se da će Amerika dobiti predsjednicu i prije kraja idućih predsjedničkih izbora, barem kad je u pitanju jedna od popularnijih američkih televizijskih serija. U idućoj sezoni Domovine SAD će, naime, voditi žena, kako piše Guardian.

Zvijezda te serije, Claire Danes, otkrila je da ćemo u idućoj sezoni (početak 2017.) u ulozi predsjednice gledati ženu bez obzira na to hoće li Hillary pobijediti Trumpa ili ne.

No, kazala je kako se televizijska predsjednica neće temeljiti na osobi bivše američke državne tajnice. “Bit će neka kompilacija različitih kandidata koja će se suprotstavljati društvenim normama zbog čega će se činiti pomalo zastrašujućom”, tvrdi poznata glumica.

Autor serije već je i ranije znao pogoditi predsjednika

Nova sezona fokusirat će se, inače, na razdoblje u kojem je nova predsjednica izabrana, ali nije još inaugurirana. “To vrijeme je neki čudan tranzicijski period ispunjen strahom i različitim političkim interesima u kojem se odvija jako fragilna i kompleksna primopredaja vlasti”, otkriva Showtime, iz kojeg je upravo javljeno da će se snimati još barem tri sezone popularne serije.

Dobra vijest je da je autor serije Alex Gansa dosta dobar u predviđanju predsjedničkih trendova. On je, naime, kao scenarist i izvršni producent Foxove serije 24 predvidio da će predsjedničku nominaciju demokrata 2001. osvojiti crnac. Zanimljivo je da je za Baracka Obamu tad još malo tko izvan Chicaga uopće znao.

Kako je Domovina postala kopija 24

Na stranu njegove proročke sposobnosti, zapravo je zastrašujuće koliko se Domovina sadržajno približila 24. Kad je ta serija bila tek na začetku gledali smo igru mačke i miša bipolarne agentice Carrie Mathison i terorista Nicholasa Brodyja za kojeg su svi mislili da je heroj, osim nje. Bila je to sjajna slika dosta paranoične Amerike nakon terorističkog napada na Blizance koja je s razlogom redovito osvajala Emmyje i Zlatne globuse.

https://www.youtube.com/watch?v=3yBHxsTnIXg

A tad je došla treća sezona i sve se promijenilo. Nakon što je otpao Brody serija se pretvorila u dosta očitu kopiju 24 sata. A još je nevjerodostojnija postala nakon što se otkrilo da u samom vrhu CIA-e sjede izdajice pa se sad čini, nakon ove najnovije objave, da se Domovina, nekad jedna od najboljih TV serija, još više približila konceptu 24.

Bez obzira na sve ovo, jasno da će mnogi nastaviti gledati Domovinu, koja se nakon dvije sezone provedene u egzilu konačno opet vraća u SAD. No, svima je jasno da je ta serija izgubila sav onaj svoj potencijal zbog kojeg je dosad osvojila sve te silne nagrade.