Nakon 35 godina, posljednji put na Broadwayju odigran čuveni Fantom iz opere

Predstava se prikazivala od 1988. godine i zaradila je više od 1,3 milijarde dolara

People take pictures with a "The Phantom of the Opera" sign on April 13, 2023, at the Majestic Theater in New York City, ahead of the musical's closing on April 16, after running over 35 years on Broadway . (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
FOTO: AFP

Mjuzikl Fantom iz opere, najduže izvođena predstava na Broadwayu, nakon 35 godina i 14.000 nastupa prošlog je vikenda završio prikazivanje.

Za posljednju predstavu mjesta su bila dostupna samo uz pozivnicu, a u prepunoj dvorani sjedili su glumci iz predstave, obožavatelji koji su ulaznice osvojili na lutriji i poznati umjetnici.

Predstavu posvetio preminulom sinu

Skladatelj predstave, Andrew Lloyd Webber, nakon pada posljednjeg zastora, kazao je da je predstavu posvetio sinu Nicholasu koji je prošlog mjeseca preminuo od karcinoma želuca, piše The New York Times.

Kao Fantom trebao je nastupiti Ben Crawford ali kako zbog bakterijske infekcije nije mogao pjevati, zamijenio ga je Laird Mackintosh. Emilie Kouatchou, koja je glumila Christine, postala je u listopadu 2021. godine prva Crnkinja u toj ulozi u New Yorku. Za AP je kazala da je mislila da predstava nikada neće završiti.

Fantom iz opere temelji se na romanu francuskog pisca Gastona Lerouxa iz 1910. godine. Mjuzikl govori o misterioznom unakaženom skladatelju koji vreba ispod pariške Opere.

Producent: Mjuzikl će se sigurno vratiti

Predstava se prikazivala od 1988. godine i zaradila je više od 1,3 milijarde dolara. Kraj je bio planiran u veljači, ali je zbog velikog interesa predstava produžena do prošlog vikenda.

Obožavatelji mjuzikla još ga uvijek mogu pogledati u Londonu sa smanjenim orkestrom, dok je set malo promijenjen kako bi se smanjili troškovi nakon pandemije, piše Times.

Neki fanovi nagađaju da bi se predstava jednog dana mogla vratiti na Broadway. Glavni producent Cameron Mackintosh koji taj posao radi više od 55 godina kazao je za Variety da se veliki mjuzikli uvijek vraćaju i da je to samo pitanje vremena, ali da se sada predstava mora odmoriti.