Neka anketa je Indianu Jonesa proglasila najpopularnijim filmskim likom svih vremena

Najpoznatiji svjetski arheolog je neočekivano odnio pobjedu u ovom izboru

Indiana Jones je uspio pobijedili Jamesa Bonda u izboru najpopularnijeg filmskog lika svih vremena. Riječ je o anketi Empire magazina čiji su čitatelji birali omiljene likove iz moderne filmske povijesti.

Harrison Ford se tako u ovom izboru čak 2 puta našao u top 10; uz Jonesa, i lik Han Soloa iz “Star Warsa” se našao na 3. mjestu. Ford je glumio poznatog avanturista 4 puta, počevši s filmom “Indiana Jones i jahači izgubljenog kovčega” iz 1981., a posljednji put se pojavio u toj ulozi 2008. u nastavku nazvanom “Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje”. Zanimljiva je činjenica da je oba lika kreirao isti čovjek. Naime, i arheologa Indya i intergalaktičkog pobunjenika Han Soloa stvorio je George Lucas.

Britanski špijun James Bond zauzeo je drugo mjesto u ovoj anketi, a za prvoplasiranim Jonesom zaostao je za vrlo mali broj glasova. Jedini ženski lik u top 10 je onaj Ellen Ripley, koju je glumila Sigourney Weaver u filmu “Alien”.

U glasanju je sudjelovalo 10 tisuća čitatelja ovog magazina koji su također birali i najpopularnije TV likove, a na toj listi uvjerljivo prvo mjesto je zauzeo Walter White iz serije “Breaking Bad”.

10 najpopularnijih filmskih likova svih vremena:

1. Indiana Jones

2. James Bond

3. Han Solo (Star Wars)

4. Batman

5. Ellen Ripley (Alien)

6. Joker

7. John McClane (Umri muški)

8. Tyler Durden (Klub boraca)

9. Darth Vader (Star Wars)

10. The Dude (Veliki Lebowski)