Netflix je zbog Spaceyja promptno otkazao novu sezonu House of Cards, ali okej, radit će spin-off

Navodno bi se nova serija mogla vrtiti oko Douga Stampera kojeg glumi Michael Kelly

FOTO: Screenshot

Netflix, koji nakon šeste sezone ukida House of Cards, zbog skandala s Kevinom Spaceyem u kojem ga je glumac Anthony Rapp optužio da ga je napastovao kad mu je bilo tek 14 godina, sad priprema spin-off popularne serije, doznaje The Wrap.

Netflix u suradnji s producentskom kućom Media Rights Capital, koja je prvotno i donijela House of Cards, razmatra nekoliko ponuđenih ideja. Među njima se zasad najzanimljivijim čini serija fokusirana na Dougu Stamperu (Michael Kelly), Underwoodovoj (Kevin Spacey) desnoj ruci te šefu osoblja Bijele kuće za vrijeme njegova predsjedničkog mandata.

Scenarij bi trebao pisati scenarist Forresta Gumpa

Scenarist novog spin-offa bi trebao biti Eric Roth, cijenjeni filmaš nominiran za Oscara za scenarije hitova The Insider, Neobičan slučaj Benjamina Buttona i Munich. Vrhunac karijere mu je Oscar kojeg je osvojio scenarijem za Forresta Gumpa. Roth je dosad odradio odličan posao kao izvršni producent svih pet sezona House of Cards.

Inače, Netflix i Media Rights Capital objavili su izjavu u kojoj kažu da su duboko uznemireni Rappovom pričom, dok je tvorac serije House of Cards, Beau Willimon, izjavio da je također zgrožen cijelim događajem te da tvrdnje poput Rappove o seksualnom uznemiravanju shvaća vrlo ozbiljno.

Kevin Spacey ostvario je vrlo uspješnu i zapaženu ulogu kao predsjednik Frank Underwood od samog početka serije 2013. U pet godina emitiranja serije, svake godine je zaradio nominaciju za Emmyja, a već u prvoj sezoni je osvoji Zlatni globus za najboljeg glumca.