New York Times piše da Barack Obama s Netflixom dogovora suradnju; mogao bi dobiti nekoliko emisija

Bivši predsjednik trebao bi producirati i voditi neke od emisija o inspirativnim američkim pričama

FOTO: screenshot / Netflix

Bivši američki predsjednik Barack Obama trenutno je u pregovorima s Netflixom, planira producirati niz emisija, kako je prvi objavio New York Times, pozivajući se na izvore upoznate sa slučajem.

Još se ne zna mnogo o projektu, no izgledno je da će se raditi o, kako navodi CNN, inspirativnim američkim pričama. Kako navodi New York Times, Obama bi se u jednoj od predviđenih emisija mogao pojaviti ispred kamera kao moderator navedenih priča i onih vezanih uz ključne probleme s kojima se suočio za vrijeme svojeg mandata.

Obama se neće osvrnuti na Trumpov predsjednički mandat

Konkretno, osvrnut će se na teme zdravstvene skrbi, glasačkih prava, problema imigracije, pitanja vanjske politike te globalnog zatopljenja. Dakle pozabavit će se aktualnim pitanjima koja nastavljaju razdvajati američki narod za vrijeme predsjedničkog mandata Donalda Trumpa.

Ipak, sudeći prema izvorima bliskima najavljenom projektu na koje se pozivaju američki mediji, Obama ne planira iskoristiti najavljene serije kako bi komentirao trenutni mandat Donalda Trumpa ili kako bi se osvrnuo na kritike koje mu je trenutni predsjednik uputio. Umjesto toga, emisije će se fokusirati na pozitivne inspirativne priče današnje Amerike.

Michelle Obama bi trebala dobiti svoju emisiju

Druga emisija bi se trebala usredotočiti na Michelle Obamu i probleme koje je rješavala u svojoj ulozi prve dame. Barack Obama bi trebao producirati navedene projekte, a Netflixova platforma bi im poslužila da se obrate široj javnosti.

Obami ovo nije prvi susret s Netflixom. Nedavno je gostovao u novom šou Davida Lettermana kojeg je Netflix izvukao iz mirovine kako bi za njih snimao svoj novi talk-show My Next Guest Needs no Introduction. Netflix je idealna platforma za Obamine planove obzirom da trenutno broji 117 milijuna pretplatnika diljem svijeta.