Netko se stvarno potrudio i pronašao 7 neobjavljenih priča Stephena Kinga. Želimo ih pročitati sve, sada

Nekih se srami, a neke su mu se učinile predobre da ih objavi odmah

BEVERLY HILLS, CA - JULY 22: Author Stephen King arrives at the premiere of Paramounts' "The Manchurian Candidate" at the Samual Goldwyn Theater on July 22, 2004 in Beverly Hills, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images) *** Local Caption *** Stephen King
FOTO: Getty Images/AFP

Legendarni pisac horora, Stephen King, dosad je rasprodao više od 300 milijuna primjeraka svojih knjiga. Možda vam se zbog silne količine romana koje je ovaj autor dosad objavio čini da u javnost izlazi svaka stranica koju je ikad napisao. No, to baš i nije istina.

Netko je, zato, pronašao sedam dosad neobjavljenih priča Stephena Kinga. Za neke se ne zna zašto nisu izašle, za neke su razlozi dosta dubiozni. Ono što je sigurno je da neke od ovih priča zvuče puno zanimljivije od većine romana koje je napisao.

1. The Aftermath

King je svoj prvi roman objavio kad je imao 16 godina. Imao je 50.000 riječi i pokazalo se da je to zapravo malo u usporedbi s onim što je ovaj pisac pisao kasnije. Radi se o nekakvom postapokaliptičnom svijetu u kojem se usamljeni mladi ratnik bori protiv legije vanzemaljaca.

King taj roman smatra suviše djetinjastim djelom pa ga je zato odlučio rukopis za tu priču odlučio ostaviti u sigurnosti arhiva Sveučilišta u Maineu. No, poželite li ipa u nekom trenu pročitati i tu priču, sve što ćete trebati je dozvola Stephena Kinga.

2. I Hate Mondays

I premda je poznato da je King već prije surađivao s Peterom Straubom i Chrisom Carterom, u pravilu je on solo igrač. Naravno, postoje iznimke od tog pravila pa je tako upravo ovaj roman napisao u suradnji sa svojim sinovima kako bih ih potaknuo da pišu. I ovaj manuskript dijeli arhiv s romanom „The Aftermath“.

3. Squad D

U kasnim sedamdestim godina Stephen King napisao je ovu kratku priču za antologiju Harlana Ellisona. Ta kolekcija nikad nije objavljena, a King se kratka priča „Squad D“ svoj put do interneta je pronašla tome unatoč pa ćete je lako pronaći, ako ste vješti googlanju.

4. The Cannibals

Slobodno možemo reći da je ova priča svojevrsni eksperimentalni pokušaj pripreme terena za njegov roman „Under the Dome“. Roman „The Cannibals“ nastao je još na početku osamdesetih godina, imao je 500 stranica, ali je King odlučio da bi najbolje bilo zaboraviti na njega na neko vrijeme. I jest, sve do 2009. kad je objavio malo prije spomenuti naslov za koji smo već rekli da je svojevrsna prerada ovog iz ’81.

5. The House on Value Street

Nakon što se King na tržištu etablirao s naslovima koji između ostalih uključuju i „Carrie“, odlučio si je dopustiti izlet u nešto drugačije žanrovske vode. Ovaj je roman fikcionalizirana priča o otmici Patty Hearts koju Stephen nikad nije uspio završiti, a kako je priča u međuvremenu izgubila na aktualnosti, vrlo je izvjesno da neće nikad biti objavljena.

6. Phil and Sundance

Stephen King rad na ovoj noveli započeo je 1987. godine, ali je nikad nije završio. Nitko nije čak niti znao da ona postoji sve do 2013. kad je neki opskurni fan tvrdio da se dočepao Kingova neobjavljenog materijala. Autentičnost tog materijala je tada potvrdila nakladnička kuća koja si osigurala prava na objavo upravo ovog naslova, ali su napomenuli i da se autor knjizi ne namjerava vratiti.

7. Sword in the Darkness

Ovaj je roman od 150.000 riječi napisao kad je bio apsolvent na Sveučilištu u Mainu. Dvanaest je izdavača odbilo objaviti njegov veliki roman, što ga je toliko razočaralo da je odlučio nikad ga ne objaviti.