Novi album grupe Florence + the Machine obara sve rekorde, a ja sam sada još tužniji što ne dolazi u Zagreb

U samo nekoliko dana album je osvojio sve važne glazbene ljestvice i postavio rekorde

Neil Young concertNeil Young plays British Summer Time concert Hyde Park Featuring: florence welch Where: London, United Kingdom When: 12 Jul 2014 Credit: David Sims/WENN.comDSDG/ZOB/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Treći studijski album, „How Big How Blue How Beautiful“, grupe Florence + The Machine zasjeo je na prvo mjesto Billboardove ljestvice albuma u SAD-u. Kako je taj album tek nedavno objavljen slobodno se može reći da je toliki skok ipak pomalo neočekivan, ali daleko od toga da je to prvi put da se Florence našla pri vrhu Billboardove ljestvice. Već smo pisali o izlasku albuma, pa smo i uspjeli čuti i par stvari s njega.

Njezin prvi album, „Lungs“, svojevremeno je bio pozicioniran na 14. mjestu ove važne ljestvice, dok je s drugim albumom „Ceremonials” osvojila 6. mjesto. Budući da je najnoviji album ove riđokose pjevačice na američko tržište izašao samo pet dana prije no što je završio na prvom mjestu, vjerojatno ne bismo pretjerali kad bismo ovaj skok nazvali čak i rekordnim. Album je u tih je par dana prodan u više od 137.000 primjeraka, a prvo mjesto trenutačno drži i na UK charts ljestvici.

Volio bih sada reći kako ćemo i mi uskoro imati prilike čuti zašto je ovaj album očito toliko genijalan, ali nekako mi nikako ne polazi za rukom da zaboravim na gorak okus u ustima koji je ostavila kad je otkazala svoj nastup na ovogodišnjem INmusicu. Dobro, djevojka je očito znala koliko njezin novi materijal vrijedi pa je Zagreb zamijenila nekom mondenijom manifestacijom, ali ja ću reći još samo da se na moj račun po hrvatskim ljestvicama više neće penjati.