Florence+the Machine upravo je izadala novi single i čini se da će novi album biti najbolji do sada

Moram se strpiti još samo dva tjedna do izlaska 'How Big How Blue How Beautiful'

NEW YORK, NY - DECEMBER 15: Singer Florence Welch of Florence and the Machine performs during Spin's 2010 Year in Music party at Don Hill's on December 15, 2010 in New York City.   Michael Loccisano/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Florence + the Machine već tjednima se poigrava svojom publikom. Njezin novi album, “How Big How Blue How Beautiful”, izlazi za nepuna dva tjedna, a ona singlove s tog albuma pušta na kapaljku. I da svaki od ta četiri glazbena uratka koji su dosad objavljeni nije toliko genijalan, cijela bi priča bila izrazito iritantna.

Nije ništa drugačije niti s novom pjesmom koju je predstavila danas. Novi se single zove “Delilah”, a njezin glas u njemu zvuči moćnije no ikad. Kako je cijeli novi album tematski vezan uz njezinu autodestruktivnost, odnosno svojevrsni je pokušaj da se ta ista autodestruktivnost koju je do maločas aktivno živjela pretvori u nešto apsolutno čarobno, ne čudi što je sound njenog novog albuma mnogo zreliji i zaokruženiji – a da pritom nije izgubio ni trunke od one inicijalne snage kojom je pred nekoliko godina osvojila svijet.

Podsjećamo, Florence + the Machine će se ove godine konačno pojaviti i u Zagrebu, na INmusic festivalu, a najava za taj koncert ne bi biti mogla bolja. Da, vjerojatno će svirati poglavito stvari s novog albuma, ali nema mjesta za paniku niti suze. Njezin je novi materijal naprosto fantastičan, a kako znam da čekanje može biti dosta zamorna aktivnost, pa si ubijte malo vremena s pet stvari koje su do sada izašle.

1. Delilah

2. How Big How Blue How Beautiful

3. What Kind Of Man

4. St Jude

5. Ship To Wreck