Novi Kapetan Amerika obara sve rekorde, a mi smo iskopali 9 filmova koji bi ovog ljeta mogli proći bolje od njega

Svi se pitaju može li bilo koji film zaraditi više od Kapetana Amerike

Čini se da je film Kapetan Amerika: Građanski rat, prvi veliki ovosezonski blockbuster, postavio dosta nedostižne standarde što se zarade tiče (već je sad probio magičnu granicu od milijarde dolara, a u kinima se vrti tek koji tjedan) za sve one koji tek slijede. No, činjenica je da nam ovo ljeto u kina dolazi još nekoliko dosta jakih filmova koji bi Marvelu mogli malo pomrsiti račune.

Neki od njih su, doduše, već i stigli i dosta iznenadili ljude svojim uspjehom. Naravno da tu mislimo na filmsku verziju popularne igrice Angry Birds koja je uništila Kapetana Ameriku na američkim kino blagajnama. A tu su još i novi X-Meni i Alisa u zemlji čudesa (čije premijere očekujemo za koji dan), tako da će biti dosta zanimljivo pratiti za koji će se film publika radije odlučiti.

Dakle, u nastavku slijedi naša mala lista od 10 filmova koji bi ovog ljeta mogli s trona svrgnuti Kapetana Ameriku.

10. Angry Birds film

Sony je s ovim projektom dokazao da snimanje filma o emojima nije bio potez luđaka, nego genijalni potez koji je već prvi vikend prikazivanja u SAD-u pobjedio rekordera Kapetana Ameriku.

Ali ne znamo hoće li se taj trend nastaviti i preko ljeta, budući da je ovaj uspjeh mnoge jako iznenadio.

Premijera: 20. svibnja (SAD), 12. svibnja (RH)

9. Istjerivači duhova

Reboot ovog kultnog filma nikako ne prestaje izazivati kontroverze. Posljednji primjer je neki ludi bloger koji je putem društvenih mreža pozvao na bojkot filmskih kritičara kad su u pitanju recenzije ovog filma s isključivo ženskom postavom.

Mnogi se boje da je film već sad pretrpio nepovratnu štetu zbog negativne promidžbe, ali još uvijek postoji nada da će mnogi prepoznati genijalnost redatelja Paula Feiga i njegovih istjerivačica Melisse McCarthy, Kristen Wiig i ostalih djevojaka.

Premijera: 15. srpnja

8. Susjedi iz pakla 2

Premijera ovog filma bila je neki dan i čini se da su na njega dobro reagirali i gledatelji i kritičari. No, prvi vikend nije prošao tako dobro kao onaj originalnog filma. Zaradio je, naime, 50 posto manje.

Premijera: 20. svibnja

7. Alisa u zemlji čudesa 2

Ovaj vikend svjedočit ćemo kolosalnoj bitki dva blockbustera koji će premijere imati isti dan: nova Alisa i novi X-Meni. Priča se, doduše, da je nova Alisa dosta lošija od prethodne koju je režirao Tim Burton, ali vjerujemo da će i ovaj nastavak publiku svejedno privući svojim bajkovitim štihom.

Premijera: 27. svibnja

6. X-Men: Apocalypse

Niti ovaj film kritika nije baš najbolje prihvatila, ali mu se zato publika nevjerojatno veseli. A s obzirom na to da je već u zabačenim dijelovima Zemlje u kojima se prikazuje u kinima prije nego u Americi zaradio više od 100 milijuna dolara, izgledno je da će biti dosta dobar konkurent Kapetanu Americi.

Premijera: 27. svibnja

5. Potraga za Dorom

Ovo je bez svake sumnje najiščekivaniji film ovog ljeta. No zasad ga još nitko nije vidio, ali bude li čak i blizu trailerima, bit će i više nego dobar.

Premijera: 17. lipnja

4. Jason Bourne

Novi Bourne mogao bi biti sjajan izbor za sve one posjetitelje kina koji bi se rado malo odmorili od filmova o superjunacima. A bude li nabijen akcijom poput nastavaka koji su mu prethodili, onda bi se ljudima mogao dosta svidjeti.

Premijera: 29. srpnja

3. Odred otpisanih

Warner Bros. se nalazi pod dosta velikim pritiskom nakon što je propao film Batman protiv Supermana, tako da svi u tom studiju očekuju da bi upravo Odred otpisanih trebao postati novi globalni hit.

Studio je čak nakon katastrofalne recepcije Batmana neke dijelove filma ponovno snimio ne bi li tako izbjegao sramotu koju je doživio s Batmanom.

Premijera: 5. kolovoza

2. Dan nezavisnosti: Nova prijetnja

Nedavno se na internetu pojavio 5-minutni trailer za novi Dan nezavisnosti koji je samo dodatno zagolicao obožavatelje koji ovaj nastavak čekaju dulje od dva desetljeća.

Njegova premijera pada vikend nakon one Potrage za Dorom i sigurni smo da će mladi između 18 i 25 pohrliti u kina kako bi pogledali ovaj akcijom (i eksplozijama) nabijen SF film i tako od njega stvoriti najveći kino hit ovog ljeta.

Premijera: 24. lipnja

1. Kapetan Amerika: Građanski rat

Budući da je Kapetan Amerika već zaradio više od milijarde, Disney može odahnuti i vidjeti može li taj film oboriti još koji rekord.

Premijera: 6. svibnja