Novi Robin Hood film, koji producira Leonardo DiCaprio, odgođen je za rujan 2018.

Fanovi Robina Hooda morat će se strpiti pola godine

FOTO: screenshot Den of Geek

Već je ranije najavljena nova filmska verzija o Robinu Hoodu, a sad su upravo objavili da su odgodili premijeru za pola godine. Film je isprva najavljen za 23. ožujak 2018. no fanovi Robina Hooda će se ipak morati strpiti do 21. rujna sljedeće godine.

Folklorna predaja o odmetniku koji je postao junak naroda pljačkajući bogate da bi plijen dao siromašnima nastala je još u Srednjem vijeku i jedna je od prvih priča o pojedincu koji se suprotstavio vlasti. Ta priča je ujedno postavila Robina Hooda kao oličenje borca za prava siromašnog i potlačenog naroda.

Film će producirati Leonardo DiCaprio

Neosporno najbolji prikaz Robina Hooda je onaj iz davne 1938. s Errolom Flynnom u naslovnoj ulozi. Disney je snimio legendarni crtić 1973. kad je čuveni streličar postao lisica, a nakon toga filmski svijet nije upoznao Robina Hooda u dostojnom svjetlu. Film Ridleya Scotta iz 2010. je najavljivao epski povratak Robina Hooda na velike ekrane, pogotovo s Russellom Croweom u glavnoj ulozi, ali taj film je naletio na mlaki prijem kod publike.

Sad se Lionsgate nada boljem prijemu kod publike s novom verzijom o Robinu Hoodu u kojoj će prikazati mlade dane poznatog odmetnika. Novi film će otkriti detalje koji su Robina od Locksleyja potaknuli da se izvan zakona bori za malog čovjeka.

Izvršni producent filma je Leonardo DiCaprio, a u glavnim ulogama naći će se Taron Egerton, poznat po ulozi u Kingsman, te oskarovac Jamie Foxx. Pridružit će im se i Jamie Dornan poznat po ulozi u 50 nijansi sive.