Za dva dana otvara se Star Wars atrakcija u Disneylandu. Koštala je milijardu dolara i izgleda fantastično

Šefovima Disneylanda i Walt Disneya u obilasku su se pridružili Steven Spielberg i JJ Abrams

FOTO: Josh D'Amaro/Instagram

U Disneylandu se za dva dana otvara nova atrakcija posvećena Star Wars filmovima, Galaxy’s Edge, na koju je kompanija potrošila preko milijardu dolara. Atrakcija je smještena u Disneylandu u blizini Los Angelesa. Predsjednik Disneyland Resorta Josh D’Amaro na svojem je Instagram profilu objavio fotografiju zaposlenika koji će zabavljati goste na atrakciji, a svi su prikladno pozirali ispod replike legendarnog Millenium Falcona.

Zaposlenike na slici, odnosno glumce, D’Amaro je opisao kao stanovnike Batuua, planeta koji je zadnja stanica prije ulaska u Wild Space. Slike iz atrakcije prije par je dana objavio i Robert Iger, CEO The Walt Disney Companyja. Njegove slike su nešto drugačije, pa nam daju uvid u interijer atrakcije. Fora je također što su na slikama i režiseri Steven Spielberg i JJ Abrams. U društvu su također producentica Star Warsa Kathy Kennedy i tvorac atrakcije Galaxy’s Edge, Scott Trowbridge.

Posjetitelji će u parku smjeti biti samo četiri sata

Sliku je na svojem Instagram profilu objavio i glumac John Boyega, koji u Star Wars filmovima glumi Finna. Boyega je također napisao da posjetiteljima i fanovima garantira nezaboravno iskustvo, koje će im prirediti glumci atrakcije. Nadodao je da nije samo on osobno bio dio priprema atrakcije, već će on i biti na njenom otvaranju.

Atrakcija se prostire na preko 56 tisuća kvadratnih metara, a sadrži razne vožnje, te nekoliko trgovina koje prodaju osobne droide, svjetlosne mačeve, te naravno, hranu i piće koji pripadaju Star Warsima. Disney očekuje ogromne gužve, pa će posjetitelji u prvih tri tjedna moći ući samo s rezervacijom, a u novom dijelu parka će se smjeti zadržati samo četiri sata.

Sve vožnje ipak još nisu spremne

Posjetitelji će dobivati posebne narukvice koje u sebi imaju tajmere namještene na četiri sata, pa kada oni isteknu, narukvice ih jednostavno neće puštati na niti jednu vožnju. Zaposlenici obučeni u likove iz Star Warsa će potom prilaziti ljudima i ljubazno ih zamoliti da napuste dio parka, kako bi nova grupa ljudi mogla ući.

Za novu atrakciju, Disney je morao izgraditi i dodatno parkiralište sa 7500 parkirnih mjesta, a izgradit će i novi most za pješake kojim bi se pokušale dodatno smanjiti gužve. Najveće gužve se očekuju upravo ispred Millenium Falcona, gdje će posjetitelji moći hodati njegovim hodnicima i ući u borbu s Tie Fightersima. Druga vožnja, Star Wars: Rise of the Resistance otvara se krajem ove godine. Isti Star Wars: Galaxy’s Edge otvorit će se i u Disneylandu u Orlandu na Floridi, 29. kolovoza ove godine.