Oliver Stone povukao negativne komentare o 'Barbie': 'Ispričavam se, film je sasvim drugačiji od onoga što sam očekivao'

Trostruki oskarovac je ranije rekao kako misli da Ryan Gosling 'gubi vrijeme' sudjelujući u tom projektu. Sada je promijenio mišljenje

Oliver Stone is attending the photocall for the movie ''Nuclear Now'' at The Space Cinema Moderno in Rome, Italy, on December 4, 2023. (Photo by Luca Carlino/NurPhoto) (Photo by Luca Carlino / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
FOTO: NurPhoto via AFP

Nominacije za Oscara 2024. – u kojima je kino-hit “Barbie” podbacio, budući da redateljica Greta Gerwig i glavna glumica Margot Robbie nisu zaslužile nominacije u kategorijama najboljeg redatelja/redateljice i glumice – opet su u prvi plan postavile ovaj film, ali i neke negativne komentare izrečene još prije negoli je objavljen.

Među njima se ističe i komentar 77-godišnjeg redatelja Olivera Stonea, koji se na svom X profilu oglasio o ranije izrečenim komentarima na film, izrazivši žaljenje zbog načina na koji je o njemu govorio.

Kako piše Guardian, trostruki oskarovac je, komentirajući fenomen “Barbie” u jednom ranijem intervjuu, rekao da misli kako Ryan Gosling “gubi vrijeme” sudjelujući u tom projektu. Dodao je i da je film “sranje” i da sudjeluje u “infantilizaciji Hollywooda”.

Ispričao se ekipi filma

Zbog aktualnih nominacija za filmske nagrade, o filmu “Barbie” se opet govori, a zbog svega je Stone na svom X profilu objavio pojašnjenje svog ranijeg komentara, ispričavši se ekipi filma, dodajući kako “cijeni film zbog njegove originalnosti i njegovih tema”.

“Razočaran sam što je Deadline, medij koji poštujem, izvan konteksta objavio ovu senzacionalističku izjavu koju sam dao o Barbie tjednima prije nego što je film uopće prikazan. U to sam vrijeme u Europi promovirao svoj dokumentarac i o tom filmu nisam znao ništa osim naslova.

U srpnju sam ga pogledao, a posebno mi se svidjela originalnost, ali i teme kojima se bavi. Pristup filmu pokazao se sasvim drugačijim od onoga koji sam očekivao. Ispričavam se zbog svega što sam o filmu govorio, a da ništa o njemu nisam znao. Film Lady Bird iz 2017., koji je također režirala Greta Gerwig, bio je jedan od mojih favorita te godine. Greti i cijelom timu filma Barbie želim sreću na dodjeli Oscara”, napisao je na X-u Oliver Stone.