Ovaj video će vam pokazati zašto je Tarantino toliko opsjednut autima

U autima njegovi glumci uvijek pokazuju najviše emocija koje ih čine humanima

FOTO: Vimeo

Malo toga Quentin Tarantino voli više od predivno koreografiranih i sjajno snimljenih krvavih akcijskih sekvenci. Zapravo, mogu se sjetiti samo jedne stvari koju voli više – kadrovi ženskih stopala. Ali, odmah iza ženskih stopala i krvave makljaže, na trećem mjestu Tarantinovih fetiš scena nalazi se vožnja.

Taj čovjek naprosto obožava vožnju. Od ‘Reservoir Dogsa’ do ‘Death Proofa’, gotovo svaki njegov film se oslanja na vožnju kao važan element radnje i koristi automobile i cestu da gledatelju prenio maksimalne emocije. Dramu, kao kada Travolta vozi kući nakon što je oživio Umu Thurman koja je predozirala ili, recimo stravu, kada prati Kurt Russela kao poludjelog kaskadera koji ubija automobilom.

Ovaj video je složio montažer Jacob T. Swinney. Zvuči li vam to ime poznato? Možda bi i trebalo, s obzirom da se već dva puta pojavio na telegramu. Jednom kada je izmontirao video o krupnim kadrovima u Tarantinovim filmovima i jednom s predivnim videom koji pokazuje samo prve i zadnje kadrove slavnih filmova. Prvo pogledajte ovog Tarantina koji sam vam ostavio u članku, onda pogledajte ova dva linka koja imate gore, a na kraju pogledajte Swinneyevu Vimeo stranicu gdje ima još fenomenalnih stvari.

https://vimeo.com/125409179