Ovo bi mogao biti hit: HNK u subotu prikazuje operu za bebe

Opera Rosa nastala je u koprodukciji HNK Zagreb i Muzičkog Biennalea Zagreb

FOTO: HNK

U tonskoj dvorani zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta ove će subote, 22. travnja, biti izvedena Opera Rosa; opera za bebe do tri godine. Održat će se dvije izvedbe; prva počinje u 9.30, a druga u 11.30 sati.

Opera je nastala u koprodukciji HNK Zagreb i Muzičkog Biennalea Zagreb, a zamišljena je kao zajedničko interaktivno putovanje za djecu i roditelje. Izvodi se kao djelo za operni glas, dvije violine, sitne udaraljke i elektroniku, a autorice su Ivana Đula, Selena Gazda, Tena Novak Vincek, Lucija Stanojević i Irma Unušić.

Putovanje kroz glazbu, pokret i zvuk

Pjevat će sopranistica Ivana Lazar (Mima Karaula), violinu i ostale instrumente svirat će Lucija Stanojević i Tena Novak Vincek, dok je za plesnu izvedbu zadužena Irma Unušić.

Ideja je da svaka od izvođačica kroz svoj medij, u trodijelnoj izvedbi, djecu i odrasle provede kroz svijet glazbe, pokrete i zvuka.

“Uzimajući kao okosnicu klasičnu trodijelnu strukturu, kreće se od noći, muzički i sadržajno mirne, nježne i tople, a nastavlja se s jutrom, buđenjem i rađanjem svjetla, te se završava s danom, slavljem i igrom. Koristit će se bebama dobro poznata rutina dana, kako bi ih se uvelo u jedan novi svijet”, stoji u najavi HNK Zagreb.