Ovo je jedini čovjek koji bi mogao ponovno ujediniti Guns N' Roses

Marc Canter bi mogao biti zaslužan za najbitniji događaj u modernoj rock povijesti

Marc Canter poznaje Guns N’ Roses poput malo koga van samog benda. On i Slash su bili najbolji prijatelji u osnovnoškolskim danima, i Marc se motao oko benda od samih početaka. Bio im je emotivna i financijska podrška, a ujedno je bio i jedini koji je fotografirao i snimao prve koncerte i turneje. Čak je napisao i knjigu o tom periodu, nazvanu “Reckless Road: Guns N’ Roses And The Making Of Appetite For Destruction”.

Canter sad ima novu misiju; prošlo je gotovo 20 godina otkad su Slash i Axl Rose prestali razgovarati, a Gunsi (uglavnom) prestali nastupati u tom originalnom sastavu. Njegov cilj je ponovno ujediniti ova dva bivša prijatelja, a nada se da će to postići uz pomoć novog mini dokumentarca čiji je prvi dio upravo izašao na Youtubeu.

Privatne snimke i priče o mladosti

Slash, Marc Canter, njegova žena i Axl Rose
Slash, Marc Canter, njegova žena i Axl Rose Uproxx

Ovaj dokumentarac, u režiji Uproxxa, bavi se jednim od najpoznatijih rock bendova u povijesti. Većim dijelom je kompiliran od Canterovih snimki starih prostorija za probe, memorabilije iz tog vremena i priča o njihovom prijateljstvu. Na kratko se pojavljuje i Duff McKagan, koji je oduvijek poznat kao najnormalniji član tog benda i koji je ovdje govorio o Canterovoj povezanosti s Gunsima.

Nije teško primjetiti kako se u dokumentarcu ne pojavljuju ni Slash ni Rose, što znači da Cantera čeka izuzetno težak posao s njihovom pomirbom. No ako uspije, to bi vrlo vjerojatno postao najbitniji događaj u modernoj rock povijesti. A sudeći prema ovom tvitu, ta misija nije nemoguća.