Ovu umjetnicu možete iznajmiti da za vas izvede koji god performans smislite

Možete ju zaposliti da radi što god želite, od poziranja za slike do vođenja kompanije

Casey Jenkins je umjetnica. Do 10. travnja ju možete iznajmiti da za vas radi što god želite, pod uvijetom da ste joj spremni platiti odgovarajuću količinu novaca.

Dio je je to njezinog trenutnog performansa ‘Body of Work’ u kojem istražuje odnos rada i financijske kompenzacije, kao i način na koji posao utječe na naš identitet. Ideja je da joj se zadaju neki standardni poslovi koji ne zahtjevaju posebno školovanje, a novac koji ćete morati izdvojiti je jedna dnevnica za taj posao.

Od seksualnih usluga do direktorice Facebooka

Mogući poslovi, kako kaže Jenkins, uključuju pokusnog kunića za istraživanje novih lijekova, seksualne usluge, striptizete, socijalnog radnika ili direktora Facebooka. Naravno, ako joj planirate platiti da bude striptizeta, dnevnica će biti manja nego ona koju prima Mark Zuckerberg kao šef Facebooka.

o-CASEY-900

“Inspirirali su me prijatelji i razgovori koje vodimo o njihovim poslovima”, rekla je Jenkins za Huffington Post. “Neki od njih smatraju da su im poslovi toliko ponižavajući da moraju skrivati ili što rade ili koliko ih se plaća za to. Na primjer, prijateljice koje pružaju seksualne usluge se srame to priznati svojim obiteljima pa cijeli život lažu da su kućanice, dok moji gay prijatleji moraju skrivati svoj pravi identitet kako ne bit dobili otkaz ako rade u školi”.

slide_415716_5279522_free

Kratki pogled u živote drugih ljudi

Jenkins je za sad već primila nekoliko narudžbi za poslove i njih je već odradila. Sortirala je porezne prijave, pozirala gola za erotski sajt, šivala zastore, čitala poeziju i za nekog je radila lažne pozive. “Svaki od tih poslova mi je dao kratki uvid u živote tih ljudi, kako rade, s kim komuniciraju i tko su oni zapravo. Stvarno je fascinantno koliko radno mjesto utječe na naše razmišljanje”

Od devet ujutro pa sve do pet popodne po australskom vremenu (to je od 1 ujutro do 9 ujutro po našem vremenu) možete pratiti live stream njezinog performansa, a ako joj ne planirate platiti da nešto radi ili nemate živaca biti toliko dugo budni, uskoro će izbaciti i video sažetak svog performansa.