Pakistan nezadovoljan kako je prikazan u seriji, pa se 'Domovina' seli u Europu

"Homeland" će biti prva američka serija koja će cijelu sezonu snimiti u Njemačkoj

Homeland
Serie TV
Saison 4
2014
Claire Danes
Damian Lewis
Morena Baccarin
Jackson Pace
Morgan Saylor
Mandy Patinkin.
Collection Christophel  © 2014 Showtime
FOTO: Collection Christophel/Showtime

Američka TV kuća Showtime objavila je kako uskoro kreće sa snimanjem pete sezone svoje najpoznatije serije “Homeland”, ili po naški “Domovina”. Za razliku od posljednje sezone čija se radnja odvijala u Pakistanu, a scene su snimane u južnoafričkom Cape Townu, nove epizode snimati će se u Europi.

Preciznije, riječ je o Berlinu. Razlog selidbe u Europu je novi zaplet, koji se događa dvije godine nakon svega što se zbilo u sjedištu CIA-e u Islamabadu. Carrie Mathison (Claire Danes) napustila je agenciju i otišla raditi za misterioznu privatnu firmu, lociranu u Berlinu.

Pritisak Pakistana utjecao na selidbu u Europu

Lako je moguće da je do promjene u lokaciji snimanja došlo do zbog pritiska kojeg su predstavnici Pakistana vršili na ovu TV mrežu. Naime, Pakistanci su bilo vrlo nezadovoljni načinom na koji je ta zemlja prikazana u seriji, a posebno zbog opisivanja njihove vojske kao suradnika terorističkih organizacija. Predsjednik Showtimea David Nevins je tad izjavio: “Ovo je serija o vanjskoj politici SAD-a i nećemo zauvijek u fokusu radnje imati američko-muslimanske odnose. Stoga istražujemo opcije i moguće je da ćemo malo promijeniti priču”.

“Homeland” će biti prva američka serija koja će jednu kompletnu sezonu snimiti u Njemačkoj. Premijera prve epizode se očekuje u listopadu ove godine.