Pet godina od premijere 'Jokera', stiže nastavak u kojemu se Joaquin Phoenix zaljubljuje u Lady Gagu. Pogledajte trailer

Nastavak blockbustera iz 2019. premijeru će imati 4. listopada 2024. Režiju ponovo potpisuje Todd Phillips

FOTO: IMDB

Veselju obožavatelja Jokera nema kraja i to zbog toga što je jutros izašao trailer za “Joker: Folie à deux”, film koji predstavlja nastavak psihološkog trilera “Joker” iz 2019. godine. Redatelj Todd Phillips nastavak je zamislio kao mjuzikl koji prikazuje romansu Jokera, kojeg će utjeloviti Joaquin Phoenix, i Harley Quinn, koju igra Lady Gaga.

Trailer prikazuje mentalnu ustanovu u kojoj je Joker završio na kraju prošlog filma. Tamo upoznaje Quinn koja se žali da – za razliku od njega – nije postigla ništa u životu. Zajedno bježe iz mentalne ustanove te se vide scene u kojima plešu ulicama Gothama i nastupaju po klubovima, dok u pozadini ide pjesma “What the World Needs Now Is Love”.

IMDB

Lik Harley Quinn doživio je do sad više filmskih adaptacija, od kojih se izdvajaju one s Margot Robbie u glavnoj ulozi u filmovima “Odred samoubojica” i “Ptice grabljivice”.

Budžet od 200 milijuna

Podjelu uz Lady Gagu čine nova lica: Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland i Harry Lawtey, dok scenarij potpisuju Phillips i Scott Silver, koji je radio i na originalnom filmu.

“Joker” je 2019. zaradio više od milijardu dolara diljem svijeta, a uspjeh je postigao ne samo kod publike, već i kod kritike – jedanaest nominacija za Oskara, uključujući i one za najbolji film te glavnog glumca, a ta je nagrada, naposljetku, i pripala samom Phoenixu.

Budžet prvog “Jokera” iznosio je oko 60 milijuna dolara, dok budžet nastavka iznosi vrtoglavih 200. “Joker: Folie à Deux” premijeru će imati 4. listopada 2024. godine, točno pet godina nakon premijere prvog filma.