Pjevač grupe Black Keys priprema album koji će biti izuzetno čudan

Auerbach otkriva kako su ga boks i Grateful Dead insprirali pri snimanju

Dan Auerbach von The Black Keys live in Frank Erwin Center. Austin, 19.12.2014
FOTO: Picture-Alliance/AFP/AFP

Bilo kakva vijest o novoj glazbi iz kampa benda Black Keys je uvijek dobra vijest. Ovaj bend koji broji samo dva člana (Dan Auerbach i Patrick Karney) postoji već gotovo 15 godina, ali su tek u posljednjih 5 stekli svjetsku slavu. Posljednjih tjedana su uzeli pauzu od zajedničkog rada u studiju kako bi se Auerbach mogao posvetiti svom novom solo albumu.

Taj album, naziva “The Arcs”, izlazi u svibnju, a najaviti će ga ploča koja će izaći u limitiranoj nakladi i na kojoj će se nalaziti dvije pjesme – “Stay In My Corner” i “Tomato Can”. Obje pjesme su tematski vezane za boks, a taj singl će se pojaviti u prodavaonicama 2. svibnja, na dan borbe stoljeća između Floyda Mayweathera i Mannya Pacquiaoa. Auerbach je veliki obožavatelj boksa i sam se bavi tim sportom, pa tako često sparira u svojoj garaži i u backstageu prije koncerata.

Snima glazbu bez odgovornosti

Njegov posljednji solo projekt izašao je 2009. i zvao se “Keep It Hid”. Novi album snimio je u u studiju u Brooklynu u rekordno kratkom roku – trebalo mu je samo dva tjedna da kompletira sve pjesme. Na albumu je radio zajedno s Leonom Michaelsom, s kojim je već surađivao na projektima za Dr. Johna i Lanu Del Rey. U prodaji bi se trebao naći krajem ljeta.

“Htio sam napraviti nešto što će biti plod samo moje kreative i što će biti dosta čudno i neočekivano, ali će zvučati kompaktno. Većina pjesama se prelijeva jedna u drugu, nešto slično kao što su radili Grateful Dead koje jako volim”, izjavio je Auerbach.

Ovaj pjevač i gitarist je dodao kako će se ta čudna vibra prenijeti i na spotove. “Trenutno završavam dizajn omota, a nakon toga krećem u snimanje crtića koji će biti spot. Radim ga s jednim klincem koji dosad u životu nije ništa snimio. Jako se zabavljam s ovim projektom jer radim glazbu bez ikakvih odgovornosti”, rekao je.