Povratak Kralja rock 'n' rolla zahvaljujući virtualnoj stvarnosti: Elvis Presley nastupa u Londonu kao hologram

"Elvis Evolution" najavljuje interaktivno iskustvo s koncertima planiranima i u Las Vegasu, Tokiju i Berlinu

Youtube Screenshoot

Obožavatelji Elvisa Presleya koji ga nisu imali priliku vidjeti dok je bio živ imat će, zahvaljujući virtualnoj stvarnosti, krajem godine priliku vidjeti izvedbu Kralja rock ‘n’ rolla u sklopu showa “Elvis Evolution” koji će premijeru imati u studenome u Londonu.

Show će koristiti umjetnu inteligenciju, holografsku projekciju, proširenu stvarnost i živi teatar kao hommage Elvisovu životu i glazbi, priopćila je Layered Reality, kompanija industrije zabave koja razvija taj show.

“Bit će to slavlje Elvisova života; čovjeka, glazbe i njegove kulturne ostavštine”, rekao je Andrew McGuinnes, osnivač i izvršni direktor kompanije.

Putovanje od Memphisa do Las Vegasa

Posjetitelji će krenuti na putovanje od Tupela, u Mississippiju, gdje je Presley rođen 1935., do Memphisa u Tennesseeju, preko njegova doma Graceland, do Las Vegasa. “Vrhunac tog iskustva bit će AI izvedba digitalnog Elvisa u prirodnoj veličini”, rekao je McGuinnes, govoreći o primjeni umjetne inteligencije u “oživljavanju” Elvisa.

Layered Reality je sklopio sporazum s Authentic Brands Groupom, vlasnikom ostavštine Elvisa Presleya, kako bi razvio “Elvis Evolution”. Britanska tvrtka dobila je pristup tisućama fotografija i snimki glazbene zvijezde kako bi stvorila nove izvedbe uz pomoć AI-a.

Elvis Presley slovi kao najprodavaniji solo glazbeni umjetnik ikada, s više od 500 milijuna prodanih ploča. Nakon Londona, show “Elvis Evolution” obići će niz gradova, uključujući Las Vegas, Tokio i Berlin.