Preminuo Adan Canto, zvijezda serije 'Narcos' i filma 'X-Men: Days of Future Past'

Glumac je preminuo od raka slijepog crijeva, a njegova dijagnoza nije bila ranije objavljena

NEW YORK, NEW YORK - MAY 16: Adan Canto attends 2022 Fox Upfront on May 16, 2022 in New York City.   Dia Dipasupil/Getty Images/AFP (Photo by Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Zvijezda kriminalističke dramske serije “Čistačica” (The Cleaning Lady) Adan Canto preminuo je u utorak od raka slijepog crijeva, potvrdio je njegov agent za The Hollywood Reporter. Njegova dijagnoza ranije nije bila javno objavljena, a imao je 42 godine.

“Adan je imao dubinu duha koju je malo tko uistinu poznavao. Oni koji su to vidjeli zauvijek su se promijenili”, stoji u priopćenju u kojemu se i dodaje: “Mnogima će jako nedostajati.”

Canto, najpoznatiji po TV ulogama u serijama “Jedini preživjeli” (Designated Survivor) i “Narcos”, glumio je Armana Moralesa u dvije sezone serije “Čistačica”, čija se treća sezona upravo snima. Hollywood Reporter piše kako Canto nije bio uključen u snimanje nadolazeće sezone zbog svog zdravlja.

Krenuo s glazbenom karijerom

“Srce nam se slomilo kada smo saznali da je Adan Canto preminuo”, priopćili su filmski studiji Warner Bros. Television i FOX Entertainment u izjavi za THR. “Bio je divan glumac i dragi prijatelj, i čast nam je da je bio dio obitelji Warner Bros. Televisiona i FOX Entertainmenta od njegovog debija u SAD-u u seriji ‘The Following’ prije više od deset godina. Nedavno je zasjao u seriji ‘Čistačica’ svojom snažnom izvedbom koja je zaokružila njegovo umijeće, glumački raspon, dubinu i ranjivost. Ovo je nesaglediv gubitak i tugujemo zajedno s njegovom suprugom Stephanie, njihovom djecom i voljenima. Adán će nam jako nedostajati.”

Adan Canto rođen je u Ciudad Acuñi u Meksiku. Odrastao je Teksasu, a prvo je krenuo s glazbenom karijerom. Fokusirao se na televiziju; pisao je pjesme za meksičke televizijske emisije i filmove, da bi na kraju i sam završio na pozornici i to u kazališnoj adaptaciji filma Pedra Almodóvara “Sve o mojoj majci”. Njegova prva televizijska uloga bila je u seriji “Estado de Gracia” 2009. godine.

Američki glumački debi dogodio mu se 2013. u Foxovoj kriminalističkoj triler seriji “The Following”, predvođenoj glumcem Kevinom Baconom.

Kasnije je imao uloge i u sitcomu “Mixology”, Netflixovoj kriminalističkoj drami “Narcos” te serijama “Blood and Oil” i “Second Chance”. Njegova prva značajna filmska uloga bila je ona superheroja Sunspot u Foxovom filmu “X-Men: Days of Future Past” 2014. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Stephanie Ann Canto i dvoje djece, Romana Aldera i Evu Josephine.