Preminuo Emmet Walsh, pamtit ćemo ga po filmovima braće Coen, kao i po ulozi u 'Istrebljivaču' Ridleyja Scotta

Legendarni karakterni glumac preminuo je u utorak u 88. godini života

FOTO: Getty Images via AFP

U 88. godini života preminuo je Emmet Walsh – karakterni glumac koji se pojavio u više od 220 filmskih i televizijskih uloga, a najviše ćemo ga pamtiti po ulogama u filmovima “Istrebljivač” Ridleyja Scotta i “Nož u leđa” Riana Johnsona te filmovima braće Coen “Arizona Junior” i “Krvavo jednostavno”.

Walshov menadžer Sandy Joseph potvrdio je za Variety da je Walsh umro u utorak u Vermontu, u kojem je i odrastao.

Rođen u New Yorku 1935., Walsh je svoju prvu filmsku ulogu dobio 1969. kao statist u filmu “Ponoćni kauboj” Johna Schlesingera, a svoju prvu veću ulogu u filmu “Alice’s Restaurant” Arthura Penna.

Bogata biografija

Walsh je igrao sportskog novinara u sportskoj komediji “Siloviti udarac” Georgea Royja Hilla, policijskog nadzornika Dustina Hoffmana u filmu “Zločin u krvi” Ulua Grosbarda, snajperista koji lovi Stevea Martina u filmu “Neprilagođen” Carla Reinera, kao i šefa policije koji izvlači Harrisona Forda iz mirovine u već spomenutom “Istrebljivaču”.

Walsh je za Hollywood Reporter 2017. izjavio da je “Istrebljivač” bio film o kojem su ga najviše pitali. “Nismo znali što govoriti, misliti ili raditi. Nismo znali što uopće radimo. Jedini koji se činio da shvaća bio je redatelj Ridley”, kazao je glumac tom prigodom.

Preminuli glumac igrao je manje uloge u filmovima “Fletch” Michaela Ritchieja, u hororu “Monstrumi čupavci” Stephena Hereka, oca Johna Lithgowa u filmu “Harry i obitelj Hendersons” Williama Deara, te sponzora Michaela Keatona u filmu “Čist i trijezan” Glenna Gordona Carona.