Pripremite se, četvrti po redu Bestiarum nam se opako približava

Bestiarum je nešto drugačiji vid kulture, ali izgleda da se Zagrepčanima omolio

FOTO: Bestiarium

Preostalo je manje od mjesec dana do najvećeg fetish/fantasy eventa u regiji, a ovogodišnji Bestiarumov lineup obećaje nezaboravnu večer 14. studenoga u zagrebačkom industrijskom kompleksu Jedinstvo. Zanimljivo je da je ovogodišnji međunarodni program nemalim dijelom u znaku susjedne nam i uvijek senzualne Italije, a sva četvorica, inače vrlo različitih umjetnika, nalaze inspiraciju u BDSM kulturi.

Među izvođačima izdvaja se neobičan umjetnik još neobičnije specijalnosti, Vladimir Noapte, poznat kao stručnjak za tzv. playpiercing. Riječ je o umijeću pažljivog i planskog provlačenja različitih iglica kroz površinu kože modela pri čemu nastaju privremene i estetski veoma privlačne dekoracije na tijelu. Iako mu ime priziva žeđ za krvlju i u šali navodi Transilvaniju kao zemlju rođenja, ovaj je Vladimir mirne ruke i može biti nježan ili grub upravo onoliko koliko treba.

Neki podcrtavaju duhovnu stranu podvrgavanja playpiercingu, dok drugi doživljavaju iskustvo kao vrlo erotično koje, ispravno izvedeno, može dovesti sudionike do stanja izrazitog uzbuđenja pa čak i orgazma, a djelovanje endorfina koji se prilikom igre oslobađaju traje još satima, osiguravajući prirodni high.

Kontroverzna izložba fotografije

Ovogodišnju izložbu na Bestiarumu potpisuje talijanski fotograf Flavio di Nardo, čije se fotografije odlikuju mračnom, gotovo gotičkom erotikom. Kroz niz ciklusa fotografija, umjetnik istražuje estetiku BDSM-a, bilježeći užitak u trenucima prepuštanja svojih ženskih modela, oblikujući atmosferu koja je istovremeno hladna u svojoj vizualnoj izglancanosti i vrela u opipljivoj senzualnosti.

Bestiarum uključuje i prostoriju koja je samo za hrabre i jako znatiželjne, misteriozni interaktivni kutak indikativnog naziva dungeon. Stručno vodstvo svima kojima će to biti potrebno pružit će majstor tamničkog zanata, Kraian von Switch. I ne brinite, što se dogodi u dungeonu, ostaje u dungeonu!

Drevna japanska umjetnost

Talijanski BDSM kvartet zaokružuje Bestiarumov već stalni gost koji sa svakim dolaskom pomiče granice svojega umijeća te uspijeva ostati svaki put jednako svjež i originalan. Riječ je, naravno, o shibari bondage majstoru po imenu Andrea Ropes. Shibari je drevno japansko umijeće vezanja konopcem kojim bi se neprijatelje zatočilo i mučilo, samo naizgled paradoksalno pazeći da se održi poštovanje i dignitet zatočenika. Kasnije je shibari postao vrlo kompleksnom i lijepom umjetničkom formom i erotskom igrom! Vidjeti u akciji majstora kakav je Andrea Ropes iznimna je povlastica i poslastica kojom će se nesputano moći počastiti posjetitelji Bestiaruma.

Ulaznice za ovaj posebni događaj nalaze se u prodaji u Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37), po cijeni od 130 kuna. Na sam dan događaja stajat će 160 kuna! Ulaznice je moguće platiti i bankovnom uplatom, a upute možete pronaći na web i Facebook stranicama Bestiaruma.

Pripremite se, četvrti po redu Bestiarium nam se opako približava

Umjetnički dio Bestiarumova programa podržali su Grad Zagreb i Ministarstvo kulture, uz logističku podršku Pogona i Močvare.