Propali mogul hinio nesvijest zbog jamčevine od 25 milijuna dolara

Nekad poznati, danas tužni producent Suge Knight na sudu je zbog ubojstva

Suge Knight je bio iznimno poznati i uspješan tip. Osnovao je Death Row Records (jednu od najutjecajnijih hip-jop producentskih kuća), i sam bio uspješan reper, producent i mogul. Sve je to bilo. Danas je samo tip u narančastom odijelu koji je pao u nesvjest na suđenju kada je čuo kolika mu je jamčevina određena. Kada kažem pao u nesvjest, mislim stvarno pao u nesvjest. TMZ nam donosi video u kojem gospodin Knight nepomično leži sklupčan na stolici dok nekoliko policajaca kuži oko njega, razmišljajući kako da mu pomognu. Naime, Knightu je određena jamčevina u iznosu od 25 milijuna dolara. Tako to bude kada autom pregaziš dvoje ljudi s kojima si u smrtonsono (doslovno) svađi.

Knight je prevezen u zatvorsku bolnicu na pregled, nakon čega je javnost zatrpana izjavama njegove obrane i tužilaštva. Tužiteljica Cynthia Barnes tvrdi da je samo glumio za kamere. I to jako loše. S druge strane, njegov odvjetnik kaže da mu se za vrijeme čitanje sudske odluke klijent požalio da mu se grči lijevo rame.

Na sudu su se našli kako bi raspravljali o upitno visokom iznosu jamčevine pod kojom bi mogao biti pušten da se brani sa slobode u slučaju ubojstva i napada automobilom. Knightov odvjetnik je tvrdio da se radi o suludom iznosu. Njegov klijent, kaže, neće pobjeći jer je izuzetno prepoznatljiv u cijelom svijetu. Ta tvrdnja je pomalo upitna jer, iako je Suge jednom bio superzvijezda, posljednjih godina je poprilično nestao iz javnosti i tu i tamo se pojavi na opskurnim portalima kada se otkrije da prodaje svoju veliku kolekciju muzičke memorabilije. ‘Da se ne zove Suge Knight, vjerojatno ga ne bi ni optužili’, svejedno je inzistirao njegov odvjetnik.

Tužiteljstvo je imalo malo drugačiju priču. Oni tvrde da 25 milijuna dolara nije bilo dovoljno. Da bi dokazali da je iznos smješano mali, priložili su optužnicu na preko 300 stranica u kojoj pokazuju kako Suge ima povijest kriminalnih radnji – uhapsili su ga više od 20 puta, a svjedoci tvrde kako je umješan u niz kriminalnih djela pljački, iznude, pranja novaca, napada, nanošenja teških fizičkih ozljeda i, naravno, zastraživanje svjedoka. ‘Dok sam pisala ovu optužnicu’, kaže tužiteljica Barnes, ‘bila sam potpuno zgrožena. Taj čovjek misli da je daleko iznad zakona’.

Priloženi dokumenti su, između ostalog, otkrili da je Knight naplaćivao paušal od repera koji su htjeli raditi u Los Angelesu ili Las Vegasu, da je preko poznanice u Las Vegasu pokušao oprati 10 milijuna dolara i da je 2014. pištoljem umlatio potencijalnog svjedoka u slučaju protiv njega i prijeto da će ga ubiti ako progovori. Tužiteljstvo je pronašlo 31 slučaj u kojim Knight ili nekoga mlati ili prijeti da će to učiniti, a jedan se pogotovo ističe: naredio je svojoj pratnji da ispred Four Seasons hotela u Los Angelesu premlate neku ženu koja mu je nešto dobacila.

Knightov odvjetnik nije komentirao navedene slučajeve.

Suge se ovaj put našao na sudu s dosad najvećom otpužnicom – onom za ubosjtvo. Tereti ga se da je namjerno pregazio Terry Cartera i Bone Sloana na parkiralištu restorana u kojem se snimao hip-hop megaspektakl Straight Outta Compton. Carter je od udarca preminuo. Nedavno je njegov odvjetnik u javnost pustio videosnimku cijelog događaja, tvrdeći da je iz njega jasno da Suge nije nimalo kriv. Ne bi se želio miješati u slobodu sudstva, ali bacite pogled sami pa mi recite:

https://www.youtube.com/watch?v=dXYiDCzW4kw

Suge je uhapšen dan nakon što je Carter umro i isprva je jamčevina bila dva milijuna dolara. Gospodin Knight ju je zamalo uplatio, no sudac je na insistiranje tužiteljstva odbacio taj iznos i tražio još dokaza. Naime, tužiteljstvo ne samo da je dokazalo da ima problema s zastrašivanjem svjedoka, nego i da je u trenutku napada već bio pušten na slobodu uz jamčevinu. Optužen je da je ukrao fotografsku opremu paparazzu koji je bio parkiran blizu njih. Zanimljivo je kako su mu neometano ukrali objektive, jer Suge očito nije dovoljno poznat da bi se isplatilo na njega trošiti prostor na memorijskoj kartici, pa fotograf nije primjetio da mu odnose opremu.

‘Ne samo da je prekršio uvjete jamčevine, nego je i eskalirao sa krađe na ubojstvo. Moramo zaustaviti tog čovijeka’, rekla je Barnes.
Javit ćemo čim znamo kako se dalje raspleće slučaj Suge Knighta, a u međuvremenu pogledajte trailer za film na čijem snimanju je Knjigt pregazio svoje suradnike.