Publika glasala i odlučila da je Amel Ćurić pobjednik X Factora Adria

Nakon tri mjeseca natjecanja, izabran najbolji pjevač regije

Nakon tri mjeseca natjecanja, došao je kraj showa X Factor Adria. Pobjednik je, glasovima publike, Amel Ćurić. “Da se zahvalim prvo svima koji su glasali. Ne mogu vjerovati da sam dva puta pobijedio na ovakvom natjecanju. Nitko ne zna da Bobi ima bronhitis i da je jedva pjevao. Ja ne znam kako bi bilo da nije bolestan”, rekao je Amel nakon što je proglašen pobjednikom.

Večeras je u beogradskoj Kombank areni nastupilo šestero finalista Iva Ćurić, Magdalena Bogić, Amel Ćurić, Highway trio, 9 Control i Bobi Mojsovski u finalu natjecanja X factor Adria. Pobjedniku je zagarantirana novčana nagrada od 20 tisuća eura. Gosti večeri su Jelena Rozga s premijerom svoje nove pjesme “Kraljica”. “Pjesmu koju ću izvesti potpisuju moji dugogodišnji suradnici Tonči i Vjekoslava Huljić i sigurno je da će sve žene ovo ljeto plesati i uživati ​​poput pravih kraljica”, ističe Jelena.

Borba za titulu pobednika XFA je između Bobija i Amela! #xfactoradria #superfinale

Gepostet von X Factor Adria am Sonntag, 21. Juni 2015

Osim Splićanke premijernu izvedbu pjesme imali su i Massimo i Tonči koji su otpjevali duet, zajednički snimljenu pjesmu “Fuman”. Specijalni gost večeri bio je James Arthur. Uz njih su nastupali i članovi žirija Aleksandra Kovač i Željko Joksimović. “Moj savjet je da uživaju u potpunosti! “X Factor” je bio velika odskočna daska za moju karijeru, promijenio je moj život i vrlo sam zahvalan na tome. Ipak, sada počinje težak rad. Ako želiš biti uspješan, moraš konstantno raditi” poručio je James Arthur svim finalistima.

Simpatična Đakovčanka Iva Ćurić, 17-godišnja je učenica ekonomske škole kojoj je hobi sviranje gitare, publiku je potpuno osvojila na prvoj audiciji otpjevavši cover Elitnih odreda što ju je na kraju lansiralo u emisije uživo. No, ne samo to, Iva je na svom youtube kanalu prikupila više od 2 milijuna 400 tisuća klikova svojim izvedbama. Mentor joj je Željko Joksimović.

View this post on Instagram

Veceras Super Finale od 21h! Vidimo se/Gledamo se! #xfactoradria #ivacuric

A post shared by xfactoradria (@xfactoradria_official) on


Vesela i simpatična 16-godišnja Magdalena Bogić svojim se gestama i pošalicama svima uvukla pod kožu. Dolazi iz Jajca, gdje ide u srednju školu, a u slobodno vrijeme trenira odbojku. Ova energična djevojka već se 11 godina bavi glazbom, a čak je i s prijateljicom osnovala bend. Mentor joj je Željko Joksimović.

View this post on Instagram

Jos malo do Super Finala! 21.6 Kombank Arena! #xfactoradria #magdalenabogic

A post shared by xfactoradria (@xfactoradria_official) on


Šarmantni Amel Ćurić, bio je pobjednik bosanskog natjecanja “OBN talenti”. Ima 35 godina i dolazi iz Gračanice. Glazbom se počeo baviti 1988. Svoj prvi studijski album “Urnebes” izdaje 2006. godine, a na albumu se nalazi i pjesma Nermina Puškara “Moja djevojka” koja je bila nominirana za BiH glazbenu nagradu “Davorin 2005″ za pjesmu godine. Mentor mu je Massimo Savić.

View this post on Instagram

Jos malo do Super Finala! Kombank Arena, 21.6! #xfactoradria #amelcuric

A post shared by xfactoradria (@xfactoradria_official) on


Grupa 9 Control složena na Tončijevo inzistiranje, od četvero kandidata showa ‘X Factor’, odlično funkcionira iako nikada prije nisu zajedno pjevali. Dušan Šarenac (23) iz Beograda, Faris Pinjo (18) iz Visokog, Lazar Ćirković (18) iz Kragujevca te Branimir Stamenić (17) iz Bajine Bašte, učenici su srednjih škola dok je Dušan apsolvent na srpskoj književnosti. Dečki se bave glumom, režijom, pisanjem pjesama, solo pjevanjem te pjevanjem pratećih vokala. Mentor im je Tonči Huljić.

View this post on Instagram

Prekosutra Super Finale! Kombank Arena 21.6! #xfactoradria #9control

A post shared by xfactoradria (@xfactoradria_official) on


“Moderni Idoli”, kako je Massimo nazvao “Higway trio” su podgorički bend. Iako su u kući sudaca svojom odličnom izvedbom pjesme Haustora ”Uzalud pitaš” dobili pohvale Petra Graše Tonči im je zamjerio što nisu izveli autorsku pjesmu pa se zbog toga nisu plasirali u emisije uživo. No ovi šarmantni dečki Marko, Petar i Luka vraćeni su u show. Potječu iz obitelji koje se bave glazbom, pa priznaju kako su im najveći kritičari upravo oni, koji im komentiraju svaki detalj nastupa. Mentor im je Tonči Huljić.


Boban Mojskovski Makedonac je koji dolazi iz Ohrida. Bobi se počeo baviti glazbom već sa 14 godina, kada je osnovao bend “Fatamorgana”. Osim brojnih nastupa na festivalima, jedan od najzapaženijih bio je na Eurosongu kada je predstavljao svoju zemlju. Kod mentorice Aleksandre Kovač se nije uspio izboriti za emisije uživo, ali zato kod publike je!

View this post on Instagram

21.6. Nedelja Super Finale! Vidimo se! #bobimojsovski #xfactoradria

A post shared by xfactoradria (@xfactoradria_official) on

 

‘X Factor’ je format koji je 2004. godine kreirao čuveni TV producent Simon Cowell, ovo natjecanje bavi se isključivo pjevačkim talentima.Predaudicije su započele još u veljači, a su superfinalu natječe se šest skupina koje čine solo izvođači i dvije grupe.