Redatelj dokumentarca o Keithu Richardsu tvrdi da je ovaj gitarist jedan od najmudrijih ljudi s kojima je radio

Film izlazi polovicom rujna, zajedno s Richardsovim novim solo albumom

INDIANAPOLIS, IN - JUL 04: Keith Richards of the Rolling Stones performs at the Indianapolis Motor Speedway on July 4, 2015 in Indianapolis, Indiana.   Michael Hickey/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

“Keith Richards: Under the Influence” ime je biografskog dokumentarca o osebujnom gitaristu grupe Rolling Stones. Ovaj film će se premijerno prikazati na Netflixu polovicom rujna, nakon čega će krenuti i svjetska distribucija. Film je režirao Morgan Neville koji je nedavno dobio Oscara za dokumentarac “20 Feet From Stardom”. Ovo nije njegova prva suradnja s Richardsom; Neville je također režirao i njegov spot za pjesmu “Trouble”.

Producenti novog dokumentarca opisuju film kao priču fokusiranu na Richardsovu glazbenu karijeru, s posebnim naglaskom na njegov široki utjecaj na druge glazbenike i proces pisanja pjesama. “Under the Influence” će izaći istovremeno s prvim Richardsovim solo albumom nakon 20-godišnje pauze, “Crosseyed Heart”. Na njemu će biti 15 pjesama inspiriranih različitim glazbenim stilovima koji uključuju reggae, honky-tonk, blues i rock. Kao specijalna gošća na albumu će se pojaviti i jazz glazbenica Norah Jones koja je za Richardsov solo projekt napisala pjesmu “Illusion”, a Richards je napisao i producirao sav ostali materijal koji se našao na albumu.

Dokumentarac je većim dijelom kompiliran od arhivskih snimki, intervjua i studijskih snimaka legendarnog gitarista. “Kad bi postojao Mount Rushmore rock&rolla, Keith Richards bi definitivno trebao biti na njemu. On je pravo oličenje tog životnog stila, i proživio je sve, i dobro i loše. Bilo mi je veliko olakšanje kad sam ga upoznao i shvatio da je zapravo vrlo realan i normalan, i da je pun humora, mudrosti i znanja. Naš cilj je bio prikazati pravog Keitha u ovom dokumentarcu, i mislim da smo uspjeli u tom naumu”,rekao je Neville.