Keith Richards izdaje novi solo album i čini se da publika to ne može dočekati

Već najesen ćemo moći slušati na čemu je ovaj gitarist radio posljednje 23 godine

INDIANAPOLIS, IN - JUL 04: Keith Richards of the Rolling Stones performs at the Indianapolis Motor Speedway on July 4, 2015 in Indianapolis, Indiana.   Michael Hickey/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Za početak, mislim da bi bilo primjereno Keithu Richardsu čestitati na činjenici što je preživio šezdesete, ili preživio uopće. Ta je legenda od glazbenika danas potvrdila glasine da izdaje svoj prvi solo album u posljednje 23 godine. Nije li to pravi dokaz da je ovaj čovjek nezaustavljiv?

Richardsov je novi album nazvan “Crosseyed Heart” i na njemu će biti petnaestak pjesama inspiriranih različitim glazbenim stilovima koji uključuju reggae, honky-tonk, blues i, naravno, rock. Kao specijalna gošća na albumu će se pojaviti i jazz glazbenica Norah Jones koja je za Richardsov solo projekt napisala pjesmu “Illusion”. Richards je napisao i producirao sav ostali materijal koji se pronašao na albumu.

Prvi single s ovog albuma javnost će imati prilike čuti već za tjedan dana. “Užasno sam se zabavljao radeći na ovom albumu sa Steveom Jordanom i Waddyjem Wachtelom. Ne postoji bolji osjećaj od onoga kad se čovjek zatvori u studio i nema pojma što će na kraju napraviti”, izjavio je gitarist Rolling Stonesa.

Inače, ostatak albuma će izaći 18. rujna.